Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadnji tren

Još 53 dana paralelnog upravljanja tvrtkama!

vijeće vg
Sanjin Strukić/PIXSELL
04.06.2010.
u 11:32

Predsjednik Gradskog vijeća, kako bi odgodio HDZ-ovo preuzimanje većine, sjednicu je sazvao prije isteka zakonskog roka.

Budući da se i gradonačenik Dražen Barišić (HDZ) i njegova oponentica Vesna Fabijančić-Križanić (SDP) zajedno s još pet članova smatraju Skupštinom trgovačkih društva, paralelno upravljanje gradskim tvrtkama nastavit će se još 53 dana!

Iduću sjednicu Gradskog vijeća Velike Gorice, naime, predsjednik Goran Beus Richembergh (HNS) sazvao je tek 27. srpnja, odnosno u zadnji tren jer 28. srpnja istječe zakonski rok od tri mjeseca unutar kojeg se sjednica mora održati ili će se raspustiti Vijeće. Na toj bi sjednici HDZ-ova koalicija s deceovcima, koji su prešli iz SDP-ova u HDZ-ov tabor, trebala preuzeti većinu u Vijeću te formirati novu skupštinu. Lijevoj koaliciji taj scenarij, naravno, ne odgovara pa je šef Vijeća iskoristio mogućnost i odredio najkasniji mogući datum za iduću sjednicu. Pritom je, međutim, prekoračen rok za donošenje odluke o plaćama gradonačelnika i zamjenika, koji istječe 11. lipnja. A vijećnici će očito morati i pomicati datume godišnjih odmora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije