Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesečni najam

Jeftiniji najam stanova u Sopnici Jelkovcu. Evo kada i koliko

'27.08.2009., Jelkovec-Sopnica, Sesvete - Stanovi izgradjeni u zagrebackom naselju Sopnica-Jelkovec prema zagrebackom modelu stanogradnje. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
14.09.2013.
u 14:26

Iako je natječaj trebao biti raspisan ranije, najprije se mora provesti kontrola svih stanova već uhodano Grad je već u istom naselju, po istom principu, iznajmio 615 stanova

Natječaj za zasad najpovoljniji najam u Zagrebu, za jedan od 578 gradskih stanova u Sopnici Jelkovcu raspisat će se u siječnju 2014. godine. Iako se očekivalo da će biti raspisan prije, Povjerenstvo za najam odlučilo je prvo provesti kontrolu stanova.

Očekuje se navala

Voditelj povjerenstva i cijelog projekta najma gradskih stanova Miodrag Demo istaknuo je da nisu htjeli dati u najam stanove dok se ne uvjere da u njima nema ilegalnih useljenika, da nisu devastirani ili okradeni.

– Premda je riječ o novim stanovima koje smo nedavno preuzeli od Holdinga, potrebno je u svakom od njih provjeriti brojila te vidjeti funkcionira li sve kako bi se budući zakupci mogli nakon natječaja u njih i useliti – kazao je Demo. Istaknuo je da je uvjeren da će odaziv Zagrepčana biti velik, kao i na protekla tri natječaja.

– Na isti način Grad je u Sopnici već iznajmio 615 stanova u četiri natječaja i dosad s tim ljudima nismo imali nikakvih problema. Ako netko ne plati najamninu, odmah mu šaljemo opomenu pa zakupci redovito podmiruju svoje obveze – kazao je Demo. Iako je nekoliko zakupaca dosad odustalo od ugovora, Demo je kazao da je razlog isključivo bio rješavanje stambenog pitanja na drugom mjestu pa tim ljudima stan više i nije bio potreban. Ovakav model dobar je i za Grad jer od najma mjesečno dobije najmanje milijun kuna.

Premda lokacija u Sopnici mnogim Zagrepčanima ne dolazi u obzir za život, mnogi bi se mogli predomisliti upravo zbog cijene najma.

I dok se stan od 70 kvadrata od Grada može unajmiti za 237 eura ili 1780 kuna, za životni prostor iste kvadrature u gradskim kvartovima nešto bližim centru potrebno je izdvojiti od 300 do 400 eura. Prednost je i što se s Gradom potpisuje petogodišnji ugovor o najmu pa su redoviti platiše sigurni da se u tom razdoblju neće morati nepredviđeno seliti zbog potreba vlasnika stana.

U zakup i garaže

Za najam stana moći će se javiti svi zainteresirani građani, a prednost pri odabiru odredit će se bodovanjem kriterija. Tako će uz vrijeme boravka u glavnom gradu najviše bodova dati stručna sprema podnositelja molbe. Osim stanova, ponuditi će se i najam garaža čija cijena još nije poznata.

>>U najam ide i 579 stanova u Sopnici Jelkovec

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije