Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična ideja

Jedinstvena u svijetu - hrvatska čokolada od magarećeg mlijeka

magareca cokolada
VL
22.09.2012.
u 12:53

Ovu neobičnu slasticu prvi su mogli kušati Zagrepčani, a tek se sprema prodaja u Hrvatskoj, kao i prvi izvoz i to u Belgiju

Čokolada od magarećeg mlijeka nastala u Hrvatskoj jedinstvena je za cijeli svijet, uvjerava tvorac ove neobične slastice Neven Ciganović, vlasnik prve (i za sada jedine) kontinentalne farme magaraca u Ivanić Gradu, koji je na ovu neobičnu ideju došao u suradnji s jednim zagračkim obrtom za proizvodnju čokolade.

Čokolada od 100 grama sadržava najmanje 30 mililitara magarećeg mlijeka, a njezine su zdravstvene prednosti višestruke, pojašnjava Ciganović koji je danas prvi puta predstavio svoj neobični prehrambeni uradak žiteljima Zagreba - posjetiteljima izlagačkih manifestacija na Zagrebačkom Velesajmu.

Neobični spoj čokolade i mlijeka prava je kombinacija za sve koji pate od pušačkog kašlja, bronhitisa, različitih peludnih alergija...ali i za sve koje "ne sluša" imunološki sustav, pojašnjava tvorac ovog neobičnog proizvoda.

Tek se traže načini za veću nazočnost na tržištu ovog jedinstvenog proizvoda, kao i uvjeti prodaje, a do tada će čokolada biti predstavljena na nekoliko sajmova među kojima i na drugom Festivalu čokolade u Zagrebu.

Ponuda za predstavljanje ove nesvakidašnje hrvatske slastice stigla je iz Belgije, pa se priprema i izvozni program, najavio je Ciganović

Komentara 3

BO
bolesnodrustvo
08:10 23.09.2012.

To je i nadalje samo mlječna čokolada.

AN
Antidominium
20:33 23.09.2012.

Koliko je nas magaraca od strane Vlade i poslodavaca, mlijeka bi bilo za izvoz u cijeli svijet.

VI
Vito
07:21 25.09.2012.

Jedinstvena u svijetu - hrvatska čokolada od magarećeg mlijeka A u Istri kolju magarce, jer vlasnik nema "dopuštenje" ... Jesmo postavljeni naglavačke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije