Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove investicije

Jastrebarsko osvojilo titulu europskog grada budućnosti

jastrebarsko
arhiva VL
01.03.2012.
u 14:09

Ova je titula indikator razvijanja Jastrebarskog u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, poručio je gradonačelnik

Zbog velikog investicijskog potencijala ugledni časopis Financial Times uvrstio je na svoju listu europskih gradova i regija budućnosti i grad Jastrebarsko. Ova ugledna lista koja daje pregled izrazito povoljnih sredina za ulaganje bit će objavljena 7. ožujka u Cannesu, kada će i Jastrebarsko biti proglašeno jednim od „Europskih gradova budućnosti južne regije Europe za 2012. / 2013. godinu“.

U izboru koji svake godine organizira posebno izdanje Financial Timesa za direktna strana ulaganja, grad Jastrebarsko pozicioniran je na sedmom mjestu na ljestvici od deset europskih gradova južne Europe koji su uspješni u promoviranju strategije za privlačenje direktnih stranih investicija, priopćili su iz uprave ovog grada u Zagrebačkoj županiji.
Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje te promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija.

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović izjavio je da u Cannes odlazi predstaviti svoj grad s planovima za privlačenje novih ulagača.

– Želimo intenzivirati ukupni razvoj Jastrebarskog povećanjem konkurentnosti tekućih projekata koji su pogodni za plasman direktnih stranih ulaganja. Vjerujemo da je za te iskorake naš grad spreman, a mjesto na ljestvici deset europskih gradova budućnosti indikator je razvijanja Jastrebarskog u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta – najavio je.

Komentara 1

Avatar Bulldog
Bulldog
12:12 02.03.2012.

Jastrebarsko baš ha? niti zagreb, niti varaždin niti Rijeka bijela Niti Samobor bližnji. Vukovar nikako to preziremo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije