Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomašević obišao radove

Impresivno zdanje: U ovom će se zagrebačkom kvartu otvoriti moderna ambulanta s dvije nove usluge

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević obišao radove na novom Domu zdravlja u Gračanima
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/12
15.02.2024.
u 14:19

Dosad je uz ordinaciju opće medicine ondje djelovala i stomatologija, a nudila se i usluga patronaže

Stanovnici Gračana uskoro bi trebali dobiti modernu ambulantu, uz dvije nove usluge, a riječ je o pedijatrijskoj i ginekološkoj ordinaciji. Novi objekt gradi se na mjestu onog starog, na adresi Isce 13a. Gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je sa zamjenicima jučer obišao radove, istaknuo je kako je cilj osigurati bolju dostupnost i visoku razinu zdravstvene zaštite, a time i bolju kvalitetu života stanovnicima ovog dijela grada.

–Staro zdanje nije bilo adekvatno za sve potrebe te nije imalo dobru konstrukcijsku otpornost na eventualne potrese– poručio je Tomašević. Zamjenik Luka Korlaet je dodao da postojeći objekt ambulante u Gračanima nije zadovoljavao moderne standarde.

-Na istoj lokaciji gradimo novi, suvremeni objekt, pri čemu će se zadržati postojeći oblik i veličina čestice- objasnio je zamjenik. Zamjenica Danijela Dolenec poručila je pak kako dostupne i kvalitetne usluge primarne zdravstvene skrbi smatraju jednom od svojih ključnih zadaća, kao i ulaganja u proširenje i veću dostupnost socijalnih usluga usmjerenih ranjivim skupinama. 

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević obišao radove na novom Domu zdravlja u Gračanima
1/12

Dosad je uz ordinaciju opće medicine ondje djelovala i stomatologija, a nudila se i usluga patronaže. U novi objekt od 400 kvadrata Grad ulaže više od dva milijuna eura iz proračuna, a radovi na zdanju koje će biti dostupno za gotovo 20 tisuća stanovnika, trebali bi završiti krajem ljeta.

Svojedobno su, podsjetimo, postojale i inicijative stanovnika Gračana da se ambulanta preseli u prostore donje postaje Žičare Sljeme, no to je odbijeno uz obrazloženje kako ondje nisu zadovoljeni osnovni tehnički i sanitarni uvjeti za takvu djelatnost. Odnedavno je za te prostore ZET raspisao natječaj za zakup. 

 Početni su iznosi mjesečnih zakupnina, bez PDV-a, 2500 eura za veći prosto, koji se sastoji od unutrašnjeg dijela i terase i namijenjen je za ugostiteljsku djelatnost, odnosno 1500 eura za manji prostor za trgovinu. Rok za prijavu na ZET-ov natječaj je 11. ožujka u podne. Uvjetima je propisano i da ponuditelj koji bude odabran na razdoblje od deset godina prostor ne smije davati u podzakup. Ponuditelji usto moraju poslovati neprekinuto prethodnih pet godina te imati godišnji prihod na razini 400 tisuća eura.

VIDEO: Novi incident u Ilici: Komad fasade ponovno zaprijetio Zagrepčanima

Komentara 2

HR
hrvatii035
08:47 18.02.2024.

Uuu zamisli jednu ambulantu su napravili heheheh

CH
chemica
14:40 15.02.2024.

I to su pokrali od Bandića! Projekt kojeg su bandićevci planirali više od dvadeset godina nemožemovci dovršili u manje od tri?! Lovriću, pa kako se samo usuđuju!? Hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije