Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić

'Imali smo zlatne WC-e, očito ćemo i zlatna stabla'

Davor Bernardić održao konferenciju o prometnim rješenjima u Zagrebu i ostalim aktualnostima
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
13.11.2023.
u 08:14

Saborski zastupnik Davor Bernardić prozvao je zagrebačku gradsku vlast za korupciju zbog cijene sadnje osam tisuća stabala

Saborski zastupnik i šef zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić prozvao je jučer zagrebačku gradsku vlast zbog sadnje osam tisuća stabala, odnosno medijskih napisa da će za svako stablo Grad Zagreb u prosjeku platiti 462 eura. Za Bernardića riječ je o korupciji jer, prema cjeniku Zrinjevca, jedno drvo medvjeđe lijeske visine tri metra, kazao je, košta 95 eura, što nije ni četvrtina onoga što će, kazao je, Grad platiti Zrinjevcu.

Pozvao je Grad da objavi točno koliko i koje će vrste i veličine drveća posaditi kako bi svi mogli pratiti stvaran trošak te izračunao da, kada se u obzir uzmu svi troškovi, cijena sadnje jednog drveta ne može biti veća od 150 eura.

VEZANI ČLANCI

– Tomašević i njegov direktor Zrinjevca, kojeg češlja USKOK zbog nabave robotskih kosilica, na ovom poslu planiraju maznuti više od 300 eura po drvetu. Ovdje korupcijska provizija nije 10%, ovdje je Tomaševićeva provizija 200%. Kada je gradonačelnik pitan za taj iznos, blebnuo je da je u to uključeno i održavanje drveta. Gradonačelnik očito ne zna da se drveće održava iz posebnog ugovora Grada Zagreba i Zrinjevca – izjavio je šef zagrebačkih Socijaldemokrata.

Na stranicama Gradske skupštine dostupan je, kazao je, "Prijedlog izvješća o izvršenju programa i planova održavanja komunalne infrastrukture u gradskim četvrtima i mjesnim odborima". U izvješću koje je Gradska skupština usvojila navedeno je da je održavanje javnih zelenih površina u toj godini Grad platio Zrinjevcu oko 10 milijuna eura, a taj iznos obuhvaća i "njegu drveća u drvoredima, na pojedinačnim stablima i na skupinama stabala".

– Održavanje ovih stabala platit će se posebno podružnici Zrinjevac, a to će iznositi oko 10 milijuna eura godišnje. Pa, uostalom, i sam gradonačelnik navodi da se sade zamjenska stabla umjesto onih uništenih u nevremenu, dakle nema nikakve nove sadnje – tvrdi Bernardić, koji je zaključio da smo "imali zlatne WC-e, ova vlast nastavlja sa zlatnim kosilicama, a očito ćemo imati i zlatno drveće". 

VIDEO Tomašević: Zagreb je bio na rubu bankrota

Komentara 1

PE
Pendrek57
18:31 13.11.2023.

Ovaj put je 100 gradi u prafu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije