Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
informiranje

Ilegalna gradnja? Tih problema nemaju na Trešnjevci i u centru

tribina za legalizaciju, OŠ Sv. Klara portal (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
22.02.2013.
u 22:05

Veći su problem periferni dijelovi grada, gdje divlje gradnje ima puno, a naš je problem uređenje fasada – kažu iz Gornjeg grada

Od ukupno 17 gradskih četvrti, tri su izostale s rasporeda tribina za legalizaciju bespravne gradnje, a koje Grad organizira radi boljeg informiranja građana o postupku legalizacije. To su Trešnjevka – jug, Donji grad i Gornji Grad – Medveščak.

– Vijeća tih četvrti nisu bila zainteresirana za takva objašnjenja građanima jer, kažu, nema potrebe za time – rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo, a predsjednici gradskih četvrti samo su potvrdili njegove navode.

– Konzultirali smo se i smatramo da tribine nisu potrebne jer iz priče s građanima nismo shvatili da su zainteresirani – rekao je Saša Molan, predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka – jug. Dodaje da je sedamdeset posto obiteljskih kuća i zgrada sagrađeno i već dugo stoje na istom mjestu, a ponešto ilegalne gradnje postoji među modernim dijelovima naselja. Dvije gradske četvrti u centru također se nisu odlučile na tribinu jer, smatraju, nelegalne gradnje uopće nema na području Donjeg i Gornjeg grada.

– Interesa građana nema uopće, a zgrade na našem području sagrađene su prije sto i više godina – kaže Marijan Oljica, predsjednik GČ Donji grad. Šef Gornjeg grada Luka Šimurina kaže, pak, da Grad njima nije ni ponudio besplatnu tribinu.

– Ona je potrebna perifernim dijelovima grada, gdje ‘divlje gradnje’ ima puno, a naš su problem uređenje fasada i stuba – kazao je Šimurina. Tribine se održavaju svaki dan u drugoj gradskoj četvrti s pripadajućim mjesnim odborima.  

>> \'Uspjeh legalizacije u Zagrebu ovisi o komunalnom doprinosu\'

Komentara 2

DO
doktorica
07:04 23.02.2013.

šta priča pola stare trešnjevke je nadozidalo kuće bez dozvole!

VE
Vexans
07:57 23.02.2013.

Bandiću treba certifikat o radnoj sposobnosti ! Nakon poplave cijeli Rudeš,Trešnjevka pa sve do Savske je izgrađeno "tko je kak štel! ! No,obratite pažnju na ovog čovjeka u žutoj vesti ?Da li bi mu dali na čuvanje dvije ovce? Prvo se treba naspavati,istuširati,obrijati i obuči nešto za među ljude !Sramota skim se sve Bandić okružio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije