Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Iduće godine uređuje se Tomislavac i dio Trga maršala Tita

Trg kralja Tomislava
Robert Anić/PIXSELL
02.12.2013.
u 12:56

Pitajte, uz pomoć Večernjeg lista, kako do boljeg života u kvartovima

Nakon Večernjakove kvartovske tribine za stanare gradske četvrti Donji grad, koja se održala u Novinarskom domu, donosimo vam odgovore na neka od stotinu pristiglih pitanja koje zanimaju naše čitatelje.

O problemima stanara te gradske četvrti kao i njihovim prijedlozima pisat ćemo i u idućim brojevima kako bismo zajedno s čitateljima, i u suradnji s Gradom Zagrebom, život u našim kvartovima učinili boljim i kvalitetnijim, što je i cilj Večernjakove kvartovske tribine. Nakon što odgovorimo na sva pitanja, Večernjakov tim već sljedećeg tjedna prelazi u novu gradsku četvrti – Stenjevec.

Kada i gdje ćemo u Stenjevcu održati tribinu, obavijestit ćemo vas uskoro, a dana obećanja odgovornih za četvrti Donji i Gornji grad, uz vašu pomoć, posebno ćemo pratiti.

Hoće li se i kada na dijelu Ulice Crveni križ kod kućnog broja 33 postaviti bukobrani, mi stanari imamo velikih problema s bukom, osobito nakon probijanja Branimirove ulice?

Dinko Bilić: Grad Zagreb pokrenuo je izradu strateške karte buke, čiji je nositelj izrade Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a čija je izrada u tijeku. Temeljem ove karte utvrdit će se prioriteti i način zaštite od buke u pojedinim dijelovima grada Zagreba pa će tako Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet uvrštavati u svoje programe za iduća planska razdoblja izradu tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju bukobrana.

Kada za to budu osigurana financijska sredstva, počet će realizacija zaštite od buke prema stupnju prioriteta.Kada će se postaviti ulična rasvjeta na dijelu Križanićeve i Švarcove ulice?

Dinko Bilić: Izgradnju predmetne javne rasvjete pokrenula je Služba za mjesnu samoupravu te je istoj na njihov zahtjev Ured za prostorno uređenje izdao uvjete za projektiranje 12. kolovoza 2010. godine. Prema saznanjima ovog ureda, izrađen je idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola u travnju 2012. godine, nakon kojeg je uslijedio postupak izrade Glavnog projekta i ishođenje Potvrde glavnog projekta.

Hoće li se i kada postaviti stupići kako bi se spriječilo parkiranje automobila i tako zaštitili pješaci na dijelu od Lepušićeve do Fabkovićeve ulice?

Dinko Bilić: U Ulici Ljudevita Posavskog od Lepušićeve do Fabkovićeve ulice na južnom nogostupu već je postavljena zaštitna ograda kako bi se zaštitili pješaci i ograničilo nepropisno parkiranja. U Ulici Stjepana Širole od Lepušićeve do Fabkovićeve nije zabilježeno nepropisno parkiranje na nogostupu. Ako ih je potrebno postaviti na toj lokaciji, stanari se moraju obratiti Vijeću gradske četvrti.

Kakav je plan uređenja parkova i šetnica na području naše četvrti?

Dinko Bilić: U prijedlogu gradnje objekata na području Grada Zagreba u 2014. godini uvrštena je izrada tehničke dokumentacije i uređenje Tomislavova trga. Nakon ishođenja potrebnih dozvola i osiguranja financijskih sredstava, pristupit će se realizaciji. Nakon završetka radova na Muzičkoj akademiji (nakon uklanjanja krana) uredit će se zapadna strana Trga maršala Tita od Klaićeve do Prilaza Gjure Deželića. Proveden je natječaj za odabir izvođača radova te je ugovaranje u tijeku. Radovi će se izvoditi prema nagrađenom projektu arhitekta Milana Šoštarića, a predviđaju se tijekom 2014., ovisno o dinamici radova na zgradi.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:31 02.12.2013.

Trg maršala masovnog ubojice.bravo......

Avatar Habsburg
Habsburg
16:21 02.12.2013.

Ponovno komentiram, ponovno me brisi: Sramota je da Zagreb ima trg marsala tita (namjerno malim slovima) koji je na gotovo svim listama najvecih masovnih ubojica u povijesti, uvijek plasiran izmedju 10.og do 20-og mjesta. Proguglajte si malo, dok me opet ne obrisu i kazu da sam prekrsio pravilo 5.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije