Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fantasyland stoji

I turistička 2013. bez vodenog i sportskog parka na Šmidhenu

fantasyland (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
27.05.2013.
u 12:30

Projekt tvrtke Fantazija u katalogu je HGK među 108 potencijalnih investicija u Hrvatskoj, no čeka se novac iz ruskog državnog fonda

Među 108 potencijalnih investicija u Hrvatskoj, a koje se nalaze u katalogu Hrvatske gospodarske komore, navodi se i turistički kompleks Fantasylanda na području Šmidhena u Samoboru. Prema najavama, prva faza vodenog parka trebala je biti spremna za turističku sezonu 2013., no od lipnja prošle godine, kad je raspisan natječaj za zapošljavanje radnika, projekt se nije pomakao.

Zapelo kod ulaganja

Tada su tražili zaposlenike na 16 radnih mjesta, od administrativnog osoblja do ključnih menadžera, koji će pripremiti tržište za otvaranje, pa se i činilo da je uprava konačno počela realizirati desetogodišnje najave o otvaranju parka. Stari tereni na Šmidhenu su srušeni, građevinska zona je ograđena, no kako je Stipić grupa, kao glavni nositelj radova obavila pripremne radove, daljnjih koraka više nije bilo... Zapelo je, kao i u većini slučajeva, kod ulaganja. Od novca, 174,1 milijun eura, koji je garantirao ruski državni fond, još nema ništa, a tvrtka Fantazija za kredit se obratila domaćim bankama.

- U odnosima između Hrvatske i Ruske federacije dosta se toga promijenilo, pa je tako i naš odnos ovisan o tom trendu. Državne institucije pregovaraju na koji će način realizirati ugovor, a u međuvremenu je za prvu fazu realizacije projekta sklopljen novi model financiranja, sindicirani kredit koji podupire Zagrebačka banka i HBOR. Trenutno čekamo dogovor oko provedbe tog modela - rekao je izvršni direktor tvrtke Fantazija projekt Artur Gedike.

Vile za bogate goste

Podsjetimo, da je gradnja počela prošle godine u srpnju, kao što se i najavljivalo, prvi dio faze, koji uključuje otvaranje unutarnjeg i vanjskog dijela vodenog parka na 110.000 četvornih metara, već je trebao biti pri kraju. Planirano je da se usporedno radi i na drugoj fazi, gradnji dva hotela s četiri i pet zvjezdica te sportskim parkom s nekoliko terena. Zadnja faza, gradnja zabavnog parka, trebala je biti finalizirana tijekom 2015., a nakon završetka kompleks bi trebao zapošljavati oko 800 ljudi, i to najviše lokalno stanovništvo. S vlasnicima okolnih zemljišta čak su, kako svjedoče Samoborci, pregovarali o cijeni kako bi tamo sagradili vile za posjetitelje dubljeg džepa.  

>>Za rad u vodenom parku pokraj Samobora stiglo 2500 prijava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije