Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti

HŽ uvodi dodatne vlakove za Zagreb, vozit će i novi, a za jednu skupinu bit će besplatni

Zagreb: Pojačani promet u putničkom prometu HŽ-a
Patrik Macek/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
26.01.2024.
u 18:48

Sukladno planovima, novi vlakovi za neelektrificirane pruge uvodit će se 2026. i 2027., čime će se steći tehnički i tehnološki uvjeti za uvođenje izravnih linija na relaciji Čakovec – Zagreb – Čakovec, ističu u HŽ-u.

Nakon što je Međimurska županija iskoristila mogućnost uvođenja besplatnog prijevoza vlakom za umirovljenike, župan Matija Posavec postigao je dogovor s Upravom HŽ-ovog Putničkog prijevoza o dodatnim linijama od Čakovca do Zagreba, a uvode se i tri nova vlaka. Kako su priopćili iz Županije, riječ je o pitanju od iznimne važnosti za prometnu povezanost Međimurja, čije je rješavanje bila nasušna potreba građana. 

Novi vozni red primijenit će se od ponedjeljka, 5. veljače, a Posavec je poručio da će se i dalje zalagati za modernizaciju pruge, kako putovanje od Čakovca do Zagreba ne bi trajalo tri sata. „To je iznimno važno pitanje za Međimurje i kvalitetu života naših stanovnika, među kojima je veliki broj onih kojima je važna kvalitetna željeznička veza sa Zagrebom”, rekao je Posavec te podsjetio da Međimurska županija financira izradu iskaznica za umirovljenike.

POVEZANI ČLANCI:

HŽPP uvodi dodatna povezivanja Čakovca sa Zabokom, odnosno Zagrebom u oba smjera, i to bez presjedanja u kolodvoru Varaždin, a iz HŽ-ovog Putničkog prijevoza su najavili da će 2025. godine u promet pustiti sedam novih dizel-električnih motornih vlakova, od kojih će dio voziti na relaciji Čakovec – Zagreb.

Sukladno planovima, novi vlakovi za neelektrificirane pruge uvodit će se 2026. i 2027., čime će se steći tehnički i tehnološki uvjeti za uvođenje izravnih linija na relaciji Čakovec – Zagreb – Čakovec, ističu u HŽ-u.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije