Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepucavanja

Hrvatski Laburisti: Laži su na Jakuševcu najveće smeće

branko vukšić
Grgur Žučko/PIXSELL
25.08.2012.
u 11:51

Trenutni, predizborni mir, politička oligarhija koja vlada Zagrebom punih 12 godina kupila je ekološkom naknadom, besplatnom legalizacijom bespravno izgrađenih objekata ze dozvolom držanja, odnosno uzgajanja domaćih životinja, tvrde

Hrvatski laburisti održali su danas tiskovnu konferenciju na ulazu u odlagalište otpada na Jakuševcu, a trodnevnu dramu oko blokade ulaza od strane stanovnika nazvali su političkom igrom gradonačelnika i Gradske skupštine. Iako u političkom životu grada nemaju još nikakvu ulogu, potpredsjednik stranke Branko Vukšić kazao je kako će nakon sljedećih izbora to promijeniti.

- Do sada nismo izlazili u javnost oko ovog problema jer ništa nismo mogli poduzeti. Čekali smo rasplet situacije a nakon svega možemo kazati da je problem gurnut pod tepih - kazao je Vukšić. Dodao je da su po njemu gradonačelnik Milan Bandić i SDP glavni krivci za ovu ekološku bombu.

- Zagrebačka je vlast nakanila kupiti mir barem do izbora. Gradonačelnik je dao ponudu koju je nemoguće odbiti, a s tim se složio i nekad njegov SDP – kazao je Vukšić.

Dodao je Zagrebu i dalje prijeti pogibelj od Jakuševca, daleko veća nego 2002. godine.

- Deset godina nerada, nesposobnosti, bahatog trošenja novca poreznih obveznika te odluka koje smrde na kriminal zataškano je naknadom za udisanje smrada, dozvolom za uzgoj svinja, krava, ovaca i peradi te besplatnom legalizacijom nelegalno izgrađenih kuća – ispričao je Vukšić. Pojasnio je kako gradska vlast umjesto da brine o zdravlju i sigurnosti građana gradi skupe WC-e i fontane, zamjenjuje vrijedno za bezvrijedno zemljište, popločava trg i uklanja smrdljivu kanalizaciju ispred prijateljevih, Horvatinčićevih dućana, gradi Arenu koja zjapi prazna, a građani se sve to vrijeme guše u smeću.

- Idemo samostalno na lokalne izbore i ponuditi ćemo i svoga kandidata za gradonačelnika, a Zagrepčanima ćemo prezentirati svoj plan za sve probleme, pa tako i za Jakuševec – najavio je Vukšić.

Laži su na Jakuševcu najveće smeće, poručili su iz stranke.

Smatraju kako je obustavom blokade laknulo samo gradonačelniku Milanu Bandiću i SDP-u – koji su krivci za ovu ekološku bombu.

Ne samo da je problem gurnut pod tepih, već se dogodila – što je u Hrvatskoj prihvatljiva praksa – nevjerojatna politička korupcija, ističu Laburisti napominjući:

- Trenutni, predizborni mir, politička oligarhija koja vlada Zagrebom punih 12 godina kupila je ekološkom naknadom, besplatnom legalizacijom bespravno izgrađenih objekata ze dozvolom držanja, odnosno uzgajanja domaćih životinja.

Prigovaraju jer Zagreb nema plan gospodarenja otpadom, nema spalionicu komunalnog otpada, a niti SDP niti gradonačelnik nemaju rješenje za 13 milijuna tona smeća.

Iako gradonačelnik Bandić kaže da osim odlaganja smeća na Jakuševcu plan B ne postoji, rješenje postoji. Smeće treba balirati - jer balirano može stajati duže vrijeme a bez da smrdi – a potom ga termički obraditi. I višestruko iskoristiti. Termičkom obradom može se proizvesti električna i toplinska energija koja bi smanjila cijenu skupljanja smeća i za 20 puta, ističu u stranci.

Upravo Jakuševac dokazuje da su kaos, rasipništvo i bezidejnost, uz zadovoljavanje privatnih interesa, glavne odlike aktualne kohabitacije Bandića i SDP-a, stoji u priopćenju što ga potpisuje Branko Vukšić.

Komentara 10

TE
termal
12:27 25.08.2012.

Mislim kako se ovdje primarno radi o obračunu SPD sa Bandićem, odnosno kupljenju poena između njega i Bernardića za mjesto budućeg gradonačalnika Zagreba. Za sada, bandić je dobio bod. Sada kada smo saznali za rentu i to dobru rentu kojuju Jakuševčani primaju već godinama, oni u ovom poslu nisu sirote sa svojom nevoljnom nego ciljana skupina. Hrvatska stranka rada nemojte samo kritizirati nego dajte konkretna rješenja. Evo vam jednoga: Cementara u Našicama je potpuno opremljena za spaljivanje smeća kao i spalionica u Varaždinu kojoj ne da raditi ( 600 danih mjesta) pijani gradonačelnik Varaždina Habuš iz HNS-a

CH
chemica
13:46 25.08.2012.

Samo maloumni misle da je "bandić dobio bod". To su oni isti koji su od početka bili impresionirani jerbo MIlanče dolazi na rukometne utakmice pa su zato glasali za njega. Da, osobno sam čuo to obrazloženje jer inače ne bih vjerovao koliko je ovaj narod uistinu glup.

LI
Livi
12:23 25.08.2012.

Zagrepcanima se to ne da dokazati kao ni vecini Hrvata, inace ne bi toliko dugo godina drzali ove na vlasti i zadnji im put na izborima povjerili da vode citavu Hrvatsku. Spali smo time od zla (HDZ) na gore, pa sad kokodacimo i kukuricimo, dok nekgdje ne pukne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije