Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vješte ruke

Hit znanstvenika s fakulteta – ručno izrađeni šareni bicikli

bicikl (1)
Foto: Goran Saric
1/3
31.10.2012.
u 09:00

Zabava postala posao, reciklirani bicikl najmanje 2500 kuna. Izrađuje ih nakon što završi radni dan na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu.

Goran Šarić je znanstvenik i radi kao asistent u laboratoriju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Kada skine bijelu kutu i dođe doma nakon posla izrađuje – bicikle. Ružičasti, crni, zeleni, šareni... sve po ideji, želji i mjeri naručitelja.

– Radim tako što recikliram stare bicikle. Nalazim ih na otpadu, Hreliću ili po oglasnicima. Zato sam taj svoj brend nazvao Re:Cycles, a stavljam i nove dijelove prema potrebi mušterije. Radim samo gradske jednobrzince. Sve je nekako spontano krenulo prije četiri godine. Odlučio sam si restaurirati bicikl, što se jako svidjelo jednom prijatelju, pa me zamolio da tako nešto napravim i njemu. I tako su mi se ljudi, malo po malo, počeli javljati s narudžbama – prisjeća se Šarić početaka.

Ideja mu je bila, kaže, da nekoga razveseli i napravi mu bicikl iz snova po povoljnoj cijeni. Minimalni je iznos 2500 kuna, a gornje granice nema. Budući da mu to nije primarni posao nego hobi, za izradu jednog bicikla treba mu otprilike mjesec dana.

Svi se raspituju

– Kad se doma vratim s posla, pojedem nešto i spuštam se u radionicu. Ne zaradim od ovoga puno novca, nego radim isključivo iz ljubavi prema biciklima – ističe.
 Svaki je unikatan. Tako je svoju djevojku Dunju za rođendan iznenadio ružičastim biciklom s drvenim blatobranima.

– Moj je najljepši na svijetu. Svi se raspituju otkud mi i komentiraju ga, od male djece do starijih – ponosna je Goranova djevojka Dunja Kovačić.

Glas o Re:Cyclesu proširio se i izvan granica pa je tako nedavno dobio narudžbu iz Banje Luke.

Planovi za budućnost

– Reakcije ljudi me najviše motiviraju da radim dalje. Zasad nemam neki prostor ili dućan gdje ih prodajem jer isključivo radim po narudžbama. Ali, tko zna, možda jednog dana i otvorim nešto tako – kaže svestrani Goran Šarić.

Ne isključuje nikakve mogućnosti. Ako mu znanstvena karijera krene u neželjenu smjeru, potpuno će se, kaže, posvetiti svojoj najvećoj strasti – dvokotačnim ljubimcima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije