Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura pred lokalne izbore

HDZ neće podržati proračun – Bandić gradonačelnik Zagreba samo do Božića? Pitajte me o tome 20. 12., negdje oko 20 sati...

Bandić i Mikulić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
01.12.2016.
u 13:03

Nije to osveta Bandiću zato što nas nije podržao u namjeri da promijenimo ime Trga maršala Tita. I lani smo uložili četiri amandmana, a gradonačelnik ih dosad nije realizirao - kazao je Andrija Mikulić.

Milan Bandić bi na lokalne izbore predviđene za svibanj mogao bez titule gradonačelnika i bez ''darova'' financiranih iz gradskog proračuna.

Autori takvog scenarija bit će HDZ-ovi skupštinski zastupnici na čelu s predsjednikom skupštine Andrijom Mikulićem. Čini se da ni oni uz SDP-ovce i HNS-ovce kao ni HSLS-ovce neće podržati proračun za iduću godinu.

Kako neslužbeno doznajemo, za takav rasplet koji inicira HDZ, a kojem je u pozadini prekidanje svih veza s gradonačelnikom uoči izbora, dano je zeleno svjetlo iz središnjice. Naši izvori kažu da Plenković želi da lokalni HDZ raskine veze s Milanom Bandićem.

Iako je danas na sjednici skupštine na dnevnom redu prvo čitanje proračuna, a tek 20. prosinca njegovo izglasavanje, sve su jasniji signali da će se HDZ sada okrenuti.

– Do 20. prosinca je malo vremena da se proračun iz ovog kakav je predložen za prvo čitanje preusmjeri u razvojni. Ako to uspije, onda ćemo ga podržati. Vidjet ćemo. Nije to osveta Bandiću zato što nas nije podržao u namjeri da promijenimo ime Trga maršala Tita. I lani smo prilikom usvajanja proračuna uložili četiri amandmana, a gradonačelnik ih do sada nije realizirao – kazao je Andrija Mikulić.

Bandić danas nije želio komentirati napise o tome kako HDZ neće podržati proračun grada Zagreba za iduću godinu.

– Pitajte me o tome 20. prosinca navečer, negdje oko 20 sati – kratko je poručio Bandić

Dogodi li se da 20. prosinca skupštinari ne izglasaju proračun, gradonačelnik u roku od 8 dana mora predložiti privremeno financiranje grada. Odbije li se i ono, Vlada imenuje povjerenika koji onda preuzima grad do izbora.

Komentara 28

BE
berogrga
13:16 01.12.2016.

Ovaj ZG proračun omogučava više novca za gradske četvrti koje većinom drži HDZ, ne podržavanjem proračuna, HDZ bi si zabio autogol. Ovaj Mikulić samo radi štetu HDZ-u. HDZ mora stati iza Brune Esih, a ovom Mikuliću koji konstantno igra neke igrice dati nogu.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:14 01.12.2016.

Najvjerojatnije će Plenković imenovati svog pRovjerenika za Zagreb, pardon, povjerenika.

RA
ravdro
13:22 01.12.2016.

Znači, hdz, sdp, hns, Švaljek plus još svi mediji ujedinjeni protiv Bandića. Samo mu činite uslugu, to Bandiću odgovara. Bandić već sad po naručenim anketama HNS-a ima 32 do 35%, kao i pred izbore 2013., znači, realnost je da ima podršku od 48% koliko je dobio u prvom krugu zadnje lokalne izbore jer ankete Bandiću uvijek skidaju 10 do 15%. Bandić pobjednik, a vi ostali koji ga svim silama želite maknuti, vidjet ćete za par mjeseci kako je većina građana Zagreba i dalje za Bandića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije