Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazalo vještačenje

Gredelj pri selidbi napravio više od 10 milijuna kuna štete!

Gredelj
Tomislav Miletić/PIXSELL
19.07.2011.
u 09:00

ZG Centrum dao je Gredelju mjesec dana da se očituje o rezultatima istrage i ne zna se hoće li ići tužba ili mirno rješenje

Više od 10 milijuna kuna morat će platiti Tvornica željezničkih vozila Gredelj ZG Centrumu za štetu koja je nastala nakon preseljenja postrojenja na lokaciju na Vukomercu, a izvješće sudskog vještaka već je u Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Vrijedna imovina

Tako je, naime, utvrdio sudski vještak kojega je Holdingova tvrtka kćer, osnovana isključivo da se bavi prostorima bivše TŽV Gredelj, angažirala za procjenu štete.

Vrijedno gradsko zemljište, čija se vrijednost procjenjuje na 647 milijuna kuna, i za koje se predviđa da će nakon prenamjene postati novi centar grada, nakon odlaska tvrtke opustošeno je, a nije rijetkost da je i poprište vandalizma.

No, hoće li tužiti Gredelj ili će se za naknadu štete dogovoriti, drektor ZG Centruma još ne zna.

– Nije još definirano na koji način će se riješiti taj odnos, ali nadamo se najboljem. Mogu potvrditi da je iznos o kojemu se radi veći od 10 milijuna kuna. U skladu s tim mi ćemo još jednom probati naći mirno rješenje s Gredeljem. Tražit ćemo od njih da to riješimo na jedan primjeren i kulturan način – kazao je predsjednik uprave ZG Centruma Goran Krmpotić

Osiguranje dokaza

Vještak je počeo posao procjene još prije dva mjeseca, a svjesni da je šteta velika, od suda su ga zatražili da bi napravili prijevremeno osiguranje dokaza.

– Jednostavno smo smatrali da treba osigurati stručnu i neovisnu instituciju kao što je to vještak građevinske struke. To smo zatražili od suda i on je sada podnio izvještaj o procjeni štete. Gredelju ćemo dati razuman rok od 30 dana da se očituje. Ako se ne postigne rezultat mirnim putem, onda ćemo vidjeti kako dalje da bismo zaštitili imovinu društva.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:31 20.07.2011.

Vodocrpilište Sašnjak nalazi se pored novih željezničkih prostorija... Znade li netko kako je izgrađena zaštita postrojenja od zagađenja podzemnih voda? Na ovim slikama se vidi kako ima puno zmazanoće, otpadna ulja i ostalih zagađivaća, koje se lako mogu isprati u u podzemlje... A preseljenje tog ogromnog pogona je završilo prilično brzo za naše pojmove \"brzina gradnje\" i \"zaštita okoliša\" te \"prskupo za detalje\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije