Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirogoj

Inicijativa: Gradonačelnik Tomašević besplatno je dao grobno mjesto Vesni Bandić

Povodom obljetnice Bandićeve smrti, čelništvo njegove stranke položilo vijenac
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
17.03.2022.
u 09:00

Zaključak je objavljen u Službenom glasniku grada Zagreba, a temelji se na odluci gradonačelnika iz veljače u kojem je Tomislav Tomašević donio zaključač kojim se V. Bandić ustupa korištenje grobnog mjesta u kojem je položen njen suprug

U najnovijem broju Službenog glasnika Grada Zagreba objavljen je Zaključak o ustupanju grobnog mjesta na kojem je pokopan Milan Bandić, kojim je gradonačelnik Tomislav Tomašević, ustupio korištenje spomenutog grobnog mjesta Vesni Bandić.

Time je ne samo faktički priznao na zelenoj površini izvan grobnih polja ilegalno zasnovano grobno mjesto, već je prenijevši pravo korištenja s Grada na privatnu osobu, omogućio da se to grobno mjesto pretvori u privatnu obiteljsku grobnicu obitelji Bandić, ističu iz Inicijative SOS za Mirogoj.

VIDEO Požar u Zagrebu

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je, naime, u Aktima gradonačelnika od 24. veljače donio zaključak kojim ustupa grobno mjesto na kojem leži Milan Bandić njegovoj udovici Vesni. 

"Odlukom o grobljima (Službeni glasnik Grada Zagreb 24/17, 24/19, 3/22) propisano je da Podružnica Gradska groblja, može korisniku pravnoj ili fizičkoj osobi na neodređeno vrijeme dodijeliti grobno mjesto na korištenje za ukop znamenite osobe koja je posebno važna za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. 

Prema članku 6. stavku 2. Odluke o grobljima, korisnik može korištenje grobnog mjesta ugovorom ustupiti članu obitelji ili osobi koja je već upisana kao sukorisnik istog grobnog mjesta ili osobi koja nema i nije imala pravo korištenja grobnog mjesta na istom groblju, ili ga ima, ali je grobno mjesto popunjeno. Vesna Bandić nema i nije imala pravo korištenja grobnog mjesto na groblju Mirogoj stoga su stečeni uvjeti da se udovolji zamolbi", stoji u objašnjenju odluke. 

Komentara 6

AF
AfganistanskiHrvat
19:27 17.03.2022.

Sklanjajte to negdje privremeno s Mirogoja. Zatim posthumno suđenje i odlaganje nakon presude na zakonom određenu lokaciju. Treba mijenjati zakon. Ukoliko se posthumno može nekoga nagraditi tj. odlikovati mora se omogućiti i druga strana djelovanja.

Avatar najbolji13
najbolji13
11:09 17.03.2022.

Poruka za trolove iz Možemo prenesiti Tomasevicu...osnivam udrugu biraca koji su dali glas Tomaseviću i zahtjevati cemo sastanak s njim da mu objasnimo da ne zelimo nacin na koji vlada Zagrebom nas 200 000 nismo zeljeli nastavak bandicevog rezima

LI
liliZG
17:14 17.03.2022.

riješio se troška održavanja i izrade spomenika,... al ostavio mogućnost da on mora odobriti izgled spomenika... umirem od smijeha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije