Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

Građevinci kod gradonačelnika, prepolovljena cijena radova

cvjetni
Patrik Macek/PIXSELL
30.08.2012.
u 12:00

Oko 30 projekata obnove u gradu koštat će 200 milijuna kuna manje, tvrdi pročelnik nadležnog ureda Davor Jelavić

Gradska uprava zadovoljna je cijenom radova koja je, zbog krize u građevinarstvu, na 30 projekata obnove infrastrukture u gradu, tvrde - prepolovljena.

- Da smo u projekte išli prije dvije godine, platili bi 400 milijuna kuna - rekao je Davor Jelavić, pročelnik gradskog Ureda za graditeljstvo. Na tim je radovima angažirano šest zagrebačkih tvrtki koje su bile na poslovnom “izdisaju”, a njihovim angažmanom, tvrdi gradski pročelnik, spašena su radna mjesta građevinara. Za razliku od novčanih ušteda, razloga za zadovoljstvo nema, pogledaju li se rokovi obnove Cvjetnog trga, koja ne ide kako je planirao gradonačelnik Milan Bandić.

- Popločavanje trga nije napravljeno kada smo očekivali. Odmori se privode kraju, Zagrepčani se vraćaju, a u središtu je sve puno prašine - opisao je Jelavić. Gradu je izvođač radova, baš kao i nama ranije, jednako poručio:

- Svi poslovi će biti završeni do konca kolovoza kako je i predviđeno, uvjeravao je Ilija Ivan Sušak, direktor Ekonomskog sektora Tehnike. Predstavnici zagrebačkih građevinara dogovorili su jučer s gradonačelnikom novi Protokol koji će sadržavati investicijske programe. Bit će to poticaj za 1976 zagrebačkih građevinskih tvrtki s oko 23 tisuće zaposlenih te oko 1500 obrtnika koji su građevinskoj branši Zagreba i, kako kažu, rješenje njihovih problema u narednih tri do pet godina.

Komentara 8

VI
Vito
13:42 30.08.2012.

Građevinci kod gradonačelnika, prepolovljena cijena radova Prije bih napisao da se boje kontrole svojih ugovora s gradom pa sad spašavaju što se spasiti da... Nešto je koštalo 100, sad košta 50, a izvođač kaže da mu se to isplati... Očitoito je da se nešto čudno događa, kad građevinski radnici šute, a praktički su im prepolovili plaću... U isto vrijeme kubik betona i paleta cigli nije ništa lakša, niti jeftinija Niti lopata kojom mješaju beton i armatura koju postavljaju u beton nije smanila kilažu...

VI
Vito
13:45 30.08.2012.

Čitajući ovaj članak došao sam do zaključka da će uređenje pročelja moje zgrade koštati umjesto630.000 kuna samo 3150.000 kuna... Sutra zovem GSKG i tražim predračun... Rekli su mi da moramo na računu pričuve imati 100.000 "slobodnih kuna" kako bi moglili pokrenuti kredit... Sad očito moramo imati samo 50.000 kuna...

NE
nezaposleni
13:07 30.08.2012.

Građevinci : Nema Novca Uskoro ćete raditi : Badava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije