Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjesna sudbina

Grad od sajma potražuje 13 milijuna kuna zakupa

sajam automobila, jakusevec
arhiva VL
14.06.2012.
u 08:00

20 milijuna kuna, tvrdi voditelj Sajma, uložili su u 40 godina u razvoj sajma. Grad im 2005. godine nije želio potpisati novi ugovor za zakup zemljišta i od tada se ondje posluje “na crno”.

Budućnost sajma na Jakuševcu, koji svake nedjelje posjećuju deseci tisuća Zagrepčana, neizvjesna je jer sedam godina posluju bez ikakva ugovora s Gradom Zagrebom. Grad im 2005. godine nije želio potpisati novi ugovor za zakup zemljišta i od tada se ondje posluje “na crno”.

Slali im i inspekciju

Budući da se sajam i dalje održava, Grad je svoju pravdu odlučio potražiti na sudu pa bi na kraju od zakupca željeli i naplatiti 13 milijuna kuna, kolika je vrijednost zakupa za prošlih sedam godina. Ninoslava Zeković, pročelnica Ureda za upravljanje imovinom, istaknula je u izvješću kako je Grad pokrenuo i postupak pred Općinskim građanskim sudom za predaju zemljišta u posjed te da je pokrenut i parnični postupak jer je riječ o zemljištu sa značajnim gospodarskim potencijalom.

– Na tom je zemljištu, bez valjane pravne osnove, sagrađeno više objekata za koje se kontinuirano od 2006. podnose prijave Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Upravi za inspekcijske poslove, međutim dosad niti jedan objekt nije uklonjen – požalili su se iz Grada.

Drugu stranu priče donose zakupci, a to je Sajam automobila, direktor kojeg Stjepan Obad kaže da je problem u tome što Grad ne želi da sajam ondje dugoročno ostane pa ne žele potpisati ni ugovor.

Legalizacija objekata

– Kako da im uplatimo najam, kad ne žele potpisati ugovor? Platili smo im za 2005. godinu, ali su nam novac vratili jer netko očito namjerava preuzeti to zemljište za gradnju nekakvih drugih sadržaja – kazao je Obad.

Istaknuo je kako je riječ o gotovo 200.000 četvornih metara s riješenom komunalnom infrastrukturom, a kad je riječ o ilegalno sagrađenim objektima, Obad je kazao da će svi objekti u procesu legalizacije dobiti potrebne dozvole.

– Prostor koristimo već 40 godina, a od tadašnje livade sagradili smo komunalnu infrastrukturu, od vode, odvodnje i električne energije, sve u skladu s uvjetima uređenja prostora. Uložili smo ukupno 25 milijuna kuna u taj prostor, a to sada moramo dokazivati na sudu – istaknuo je Obad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije