Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Groblje

Goričko groblje neće se širiti, uređuje se ono u Kušancu

groblje
23.07.2010.
u 10:43

Kada će groblje biti sagrađeno, ovisi samo o novcu u proračunu. Ove godine bit će završen drugi dio prve faze od njih ukupno četiri.

Odustaje se od groblja u Kušancu i počinje širenje groblja u Velikoj Gorici!?

– Kamo će se širiti? – pitamo.

– Na stranu prema Plesu, onu koja gleda na novu obilaznicu – javljaju nam na dežurni telefon velikogorički čitatelji i traže da provjerimo informaciju.

Savršeno prekrivena istina ili tek trač?

Nećemo nagađati, u Gradu jasno poručuju – to je trač, ne razmišlja se o proširenju postojećeg velikogoričkog groblja i točka.

Kažu kako se radovi na groblju Kušanec nastavljaju - lani je završen “prvi dio prve faze”, ove se godine nastavlja pak “drugi dio prve faze”.

Za bolje razumijevanje, groblje Kušanec gradit će se u četiri faze, koje se financiraju iz proračuna pa brzina prelaska s jedne na drugu fazu ovisi, naravno, o  novcu u proračunu. “Prvi dio prve faze” stajao je 1,998.676,53 kn bez PDV-a. Tim je novcem plaćena izgradnja kanala oborinskih voda, izgrađeno je parkiralište s odvodom na jugoistočnom dio groblja, sagrađena je trajna i privremena ograda te dio staze unutar ograde groblja.

Za otprilike dva tjedna na natječaju odabrani najpovoljniji izvođač VG Komunalac započet će s radovima na “drugom dijelu prve faze”. Za 2,300.302,81 kunu s PDV-om radnici VG Komunalca izgradit će u 70 dana, koliki im je rok, crpnu stanicu, nastavit će s izgradnjom oborinskog kanala OB-1, asfaltirati parkiralište, napraviti stazu uz ogradu i unutar ograde groblja, napraviti odvodnju staza unutar groblja i izgraditi odvodnju grobnica. Kada u proračunu bude dovoljno novca, radovi na groblju Kušanec nastavit će se i u njegovim ostalim fazama.

Drugom fazom koja će se vjerojatno realizirati dogodine predviđa se proširenje na sjevernom i južnom dijelu groblja, treća pak faza predviđa proširenje na istočno područje, a četvrta faza proširenje groblja Kušanec na zapadno područje. Kada će groblje biti završeno i kada će na njemu početi ukopi, nitko od mjerodavnih nije mogao čak ni predvidjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije