Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

Gorici napokon reciklažno dvorište - hoće li ga financirati EU?

otpad
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
23.06.2010.
u 21:22

Tijekom 2008. i 2009. godine iz proračuna za tekuće troškove gospodarenje otpadom iscurilo je tri milijuna kuna

Do kraja 2012. godine u Mraclinskoj Dubravi trebalo bi biti izgrađeno reciklažno dvorište.

Za njega su već sada prikupljene sve dozvole, ove godine u proračunu je izdvojeno pola milijuna kuna za infrastrukturu i milijun i 50 tisuća kuna za opremu. Čeka se još samo da Grad Velika Gorica raspiše javni natječaj kako bi nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača započela gradnja.

Ukupna površina budućeg reciklažnog dvorišta iznosit će 7224 četvorna metra. Građani će besplatno moći dovesti sve vrste otpada osim građevinskog i otpada od rušenja koje će moći odložiti na prostoru Pogona za obradu građevinskog otpada, dok će se na drugoj strani reciklažnog dvorišta prešati, usitnjavati i prerađivati sav prihvaćeni otpad. Tako izgrađeno reciklažno dvorište bit će riješenje Velikogoričanima za idućih 30 godina.

Naime, na području grada Velike Gorice tijekom 2008. godine količina skupljenog komunalnog otpada iznosila je 19.965 tona.

Tijekom 2008. i 2009. godine iz proračuna za tekuće troškove gospodarenje otpadom iscurilo je pak tri milijuna kuna.

Trenutačno Grad Velika Gorica s partnerima VG Čistoćom i Mariborskom Snagom d.o.o. priprema prijavu na natječaj za dobivanje financijske potpore iz sredstava pretpristupne pomoći, iz čega se planira dobiti 800 tisuća eura za financiranje reciklažnog dvorišta u Mraclinskoj Dubravi, kao i provedbu edukativne kampanje na području Velike Gorice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije