Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasili i psa

Gorio stan u Zagrebu: Pet osoba prevezeno u bolnicu zbog udisanja dima

Požar na Peščenici, gori neboder, spašeni baka i pas
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/18
30.11.2021.
u 14:51

Riječ je o prvom katu zgrade

Kako doznajemo od zagrebačkih vatrogasaca, u tijeku je intervencija gašenja požara na adresi Ferenščica I. 51. Više je osoba, prema prvim informacijama, ugroženo, a sedam je vatrogasnih vozila i 22 su vatrogasca na terenu.

Riječ je o prvom katu zgrade te je trenutačno više osoba izvučeno iz dima (direktno spašavanje) i na mjesto događaja stiže još vatrogasnih vozila. Traže se dodatna vozila hitne medicinske pomoći.

"Nastavljamo s pretraživanjem zadimljenog prostora i odimljavanjem. Iz dima spašen i pas. U stanovima pokraj pronađene dvije osobe koje koriste kisik te nepokretna osoba. Nisu ugrožene. S istočne strane visinskim vozilom spašeno šest osoba, s južne strane visinskim vozilom spašeno pet osoba. Na intervenciji prisutno dvoje djelatnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama", javljaju vatrogasci. Uzrok požara zasad je nepoznat.

30.11.2021., Zagreb - Akcija vatrogasaca zbog pozara na zgradi u zagrebackom kvartu Ferenscica. Iz pozara su spaseni baka i pas
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ljiljana Kolarić, vlasnica stana u kojem je izbio požar, kazala je za Večernjak kako je najvjerojatnije vatra buknula zbog lampica.

– Unuk je upalio, pitao je prije dal' može. Još sam kupila one LED lampice. Jutros sam ga vozila u školu jer je dijete s posebnim potrebama, ostale su upaljene jer ih nisam ugasila. Kći me zvala i kaže: "Mama, gori!" Prvo sam mislila da me zeza, ali ne bi se s takvim stvarima zezala. Još u toj maloj sobi gdje je došlo do požara i bila je i boja za krečenje koju smo kupili. Mojoj kćeri i unuci je pružena pomoć jer su se nagutale dima i imaju problema s astmom – govori Liljana dodajući kako u tom stanu inače živi s kćeri i unucima.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SC
schwantz
14:23 30.11.2021.

bravo vatrogasci ZG !!!!! svaki život je bitan koliko ljudski, tako i životinjski. nekome je i taj pas "član obitelji"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije