Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
funkcioniranje zagreba

Glomazni otpad i niže cijene karata – rješenje se ne zna

Čistoća metla
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
22.10.2014.
u 15:15

Uprava Holdinga na čelu s Danielom Franić poručila je kako i dalje posluju normalno i brinu se za komunalne potrebe

Iako je na čelo uprave Zagrebačkog holdinga privremeno došla članica uprave Daniela Franić, ni ona ni njezini kolege iz uprave nisu stali pred javnost da odgovore na pitanja kako će i u kojem opsegu raditi i koja su im rješenja za probleme u tvrtki. Javnosti su se obratili oglasom u novinama kojim Zagrepčanima poručuju da normalno i neotežano posluju u interesu svih građana Zagreba.

“Briga o zadovoljenju komunalnih potreba građana i dalje ostaje glavni zadatak svih zaposlenika Zagrebačkog holdinga i ovisnih društava”, stoji u oglasu. No nije raščišćeno hoće li uprava u suradnji sa zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek, potraje li gradonačelnikov pritvor, svesti samo na osnovno funkcioniranje komunalnih službi ili će provoditi i strateške odluke.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Teško je povjerovati da će se, nakon što im je utjeran strah u kosti, odlučivati o rezultatima javnih poziva za prodaju udjela u Zagreb plakatu ili kampa Veli Jože u Savudriji, a još je teže pretpostaviti da će se snaći i donijeti odluke o rješavanju komunalnih problema. Primjerice, odvoz glomaznog otpada, što je jedan od razloga privođenja gradonačelnika Milana Bandića i šefa uprave Slobodana Ljubičića, ostao je neriješen.

Sporni ugovor bio je potpisan samo na četiri mjeseca, a odvoz će opet doći na red. Ili, što će s gradonačelnikovim obećanjem za jeftinije karte za javni prijevoz.

“Osakaćena” uprava morat će preuzeti odgovornost i za rješavanje problema vraćanja 300 milijuna eura obveznica koje na naplatu stižu 2017. godine. Taj je posao počeo Ljubičić i bio je pred dogovorom s bankama da izda nove obveznice kojima bi platio stare.

Uhićenjem Ivana Tolića, člana uprave i šefa ZET-a, Miljenka Benka, šefa Čistoće, i Ante Dodiga, šefa Gradske plinare, koji je u međuvremenu dao ostavku, te su podružnice ostale “obezglavljene”. Čistoću, za koju je nakon ostavke Zdenka Milasa da bude u upravi nadležan za tu podružnicu (zbog problema glomaznog otpada) preuzeo je Tolić, koji je uhićen zajedno s Benkom. Stoga je sada odgovornost za Čistoću preuzela Daniela Franić. Operativu u ZET-u zasad će voditi Ljuba Žgela, Tolićeva zamjenica, a Plinaru će preuzeti Tihana Colić, koja je u upravi Holdinga nadležna za tu tvrtku.

>>Jesu li optužbe protiv Bandića tako tanke jer su politički isforsirane?

>>Pripuzu prihvaćena jamčevina od 7,5 milijuna kuna, za Lacu i Markusa po 100.000 kn

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 7

DO
doktorica
18:02 22.10.2014.

čelo uprave Zagrebačkog holdinga privremeno došla članica uprave Daniela Franić, ni ona ni njezini kolege iz uprave nisu stali pred javnost da odgovore na pitanja......pa naravno kad pojma nemaju jer su instalirani na te pozicije ....

TR
Trnjanec
17:33 22.10.2014.

Bandić je već slavodobitno pojeftinio ZET kartu s 10 na 10 kn, što je nezapamćeno sniženje od čak 0 kuna.

PB
pero.baruncic.9
17:11 22.10.2014.

Ima nesto trulao u drzavi Danskoj. Ovaj ( ili ovi aktualni) u zadnje vrijeme, strasno zaudaraju. Pun je komunistickih fraza i besmislica, a zapravo nije nista ni ucinio za korist RH: Nekoliko ljudi, bi javno optuzio za sadasnju, tesku situaciju, u zemlji: 1. Stjepan Mesic, zao covjek koji je volio i voli svakoga vise od Hravata i koji je tako jadno vrijedao ( rijecima i djelima BH Hrvate), znao je i morao znati za lopovluk, u zemlji, i nije nista ucinio i drzio se sa bjelosvjetskim kriminalcima, 2. Ivo Sanader, neumjereno bolestan covjek, koji je u stanju prodati zemlju za solde, kakav nizak duh, gadljiv, on je upropasio HDZ i hrvatsko gospodarstvo, dno dna u svakom pogledu, hebes i njega i njegove svecenike, sve sami smrad, bas krajnje odvratno, 3.Ivo Josipovic, gadljivac po stilu i djelu, on zaista ne voli RH i cini sve da je podredi nekim silama, rekao bih kratko: "covjek bez jaja", takakv covjek ne moze voditi drzavu, a pogotovo ne katolicku RH, ... 4. Zoran Milanovic, smutljivac, zaista nije ucinio nista korisno, procardo je mandat baveci se sobom i svojima, tamo je doveo nekakve pudlice prosrpskog nacina kevcanja i stitio neki ludacki pro Srbski strukturalni misinistarski sastav, zaista treba obuci ludacku kosulju da se vidi, kud hoda, iza rata tako podcjeniti svoju naciju i majke poginulih, to je u najmanju ruku uvreda svim onima koji su stvorili i koji vole Hrvatsku... VLAST, JE SLUZENJE NARODU ili ZASTRANJENJE, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije