Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lisinski pleše pod maskama

FOTO/VIDEO Najraskošniji karneval stigao je u srce Zagreba, pogledajte kako se tko maskirao

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/65
04.02.2024.
u 11:00

Bio je to jedan od najvećih plesnih podija u državi, a u nastavku vam donosimo djelić raskošne atmosfere.

Lisinski je sinoć zaplesao pod maskama. Na najraskošnijem karnevalu u metropoli nije nedostajalo kreativnosti, a osim nota klasične glazbe, party se nastavio kasnije i s popularnom glazbom do dugo u noć.

Petnaest godina fašničke tradicije u Lisinskom obilježeno je spektakularnom izvedbom kantate Carmina Burana u Velikoj dvorani pod redateljskom palicom renesansnog redatelja Marija Kovača.

VIDEO

Uz urnebesnu scenografiju, kostime i maske Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, udaraljkaški ansambl Sudar Percussion, Srebrenka Poljak i Domagoj Gušćić na glasovirima te solisti Gabrijela Hrženjak, Ladislav Vrgoč i Ljubomir Puškarić pod ravnanjem Luke Vukšića na osebujan su način izveli tu izuzetno popularnu kantatu Carla Orffa koja već skoro 90 godina magnetski privlači slušatelje diljem svijeta.

Nakon koncerta nastavila se luda plesna večer u predvorju Dvorane u kojoj je maskirani redatelj Mario Kovač demonstrirao svu raskoš svojih DJ vještina.

Moglo se tako zabavljati u kombinacijama najvećih hitova svih mogućih žanrova: od Elvisa i Beatlesa preko Haustora do Rage Against the Machine i System of a Down, od Sex Pistolsa do Tajči, od Lambade do Arctic Monkeys…pogledajte kako je bilo

GALERIJA: Lisinski pleše pod maskama

1/65

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije