Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Photo Zagreb County"

FOTO Pogledajte najljepše fotografije krajolika Zagrebačke županije

storyeditor/2023-10-25/PXL_251023_105124649.jpg
25.10.2023.
u 18:23

Natječaj je organizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije, žiri je oduševio bajkoviti ambijent Parka Erdödy, a najviše lajkova na društvenim mrežama skupili su objektivom zabilježeni berači okićkih trešanja i krajolik u Ježevu

Jasna Lujić, Martina Brkić i Ivanka Pustaj pobjednice su ovogodišnjeg natječaja za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije. Riječ je trećoj sezoni projekta "Photo Zagreb County", koji organizira županijska Turistička zajednica, a dodijeljeno je pet nagrada.

Više od 300 prijavljenih

Za njih su se ove godine pobrinuli lokalni ugostitelji, a jučer su nagrade laureatkinjama uručili članovi stručnog žirija u kojemu su, uz direktoricu Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivanu Alilović, bili i direktorica ivanićgradskog TZ-a Ana Gašparović te poznati "lovac" Dean Kotiga.

storyeditor/2023-10-25/PXL_251023_105124649.jpg
1/10

– Naš je fotografski natječaj i ove godine izazvao velik interes, a više od 300 prijavljenih dokazuje da konstantno raste. A nagrađene fotografije pokazuju najljepše dijelove našeg krajolika pa nam je želja da upravo njih koristimo u budućim aktivnostima za promociju županije – istaknula je Ivana Alilović.

Prema izboru stručnog žirija, prvo mjesto osvojila je Jasna Lujić za fotografiju bajkovitog ambijenta jaskanskog Parka Erdödy.

– Smješten je uz cestu kojom svakodnevno prolazim i jednog jutra primijetila sam čudesnu igru svjetla te odlučila zastati. Počela sam okidati i tako je nastala fotografija – kazala je.

VEZANI ČLANCI: 

Drugo mjesto pripalo je Josipi Brigljević koja se na natječaj, kako je rekla, prijavila na nagovor prijateljice i prošlogodišnje pobjednice Natalie Kuljovski, a žiri je oduševila fotografijom polja maka u blizini zračne luke. Nikolina Kuzmić objektivom je pak uhvatila rustikalnu drvenu kućicu u Donjem Hruševcu te tako zaslužila treće mjesto.

Snimila iz svog dvorišta

Ivanka Pustaj i Martina Brkić slavile su zahvaljujući glasovima publike. Prvoj su u narodnim nošnjama pozirali berači okićkih trešanja, a svojom je fotografijom zaslužila najviše lajkova na Facebooku. Druga je pak skupila najviše lajkova na Instagramu, i to za fotografiju krajolika koju je, kako je istaknula, snimila iz svoga dvorišta u Ježevu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije