Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokada jakuševca

FOTO: Ovako danas izgleda Zagreb! Metropola se guši u smeću

smeće (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/16
23.08.2012.
u 22:02

Smeće diljem grada ne odvozi se i sve ga je više, a stanari Mičevca i Jakuševca ne odustaju od blokade

Hrvatska metropola guši se u smeću. Zbog blokade gradskog odlagališta otpada u Jakuševcu, koja je započela jučer i još uvijek traje, smeće diljem Zagreba ne odvozi se i sve ga je više.

Kako stanari naselja Mičevec i Jakuševec ne namjeravaju prekinuti blokadu, čini se da će se ovaj trend nastaviti i dalje, unatoč uvjeravanju komunalnih čelnika da većih problema s odvozom neće biti.

Na odlagalište je u poslijepodnevnim satima stigao i predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović koji je apelirao na potrebu razgovora te poručio kako se stvari ne mogu riješiti na brzinu. No, stanari su odbili Čovićevu ponudu za sastanak u prostorijama Holdinga i pozvali ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića da se konačno odazove njihovim pozivima.

Stanovnici su se s gradonačelnikom Milanom Bandićem dogovorili da se u Gradsku skupštinu pošalje prijedlog za hitnu sjednicu prema kojem bi se Jakuševec proglasio mjestom posebne skrbi grada, čime bi Jakuševčani dobili posebna prava, poput besplatne legalizacije i oslobađanja komunalnog doprinosa. Međutim, stanovnici su odbili prekinuti blokadu sve dok se ne postigne konkretan dogovor.

Ključne riječi

Komentara 75

Avatar emilsali
emilsali
21:09 24.08.2012.

ja sam mislio da samo Cigani zive pored Deponije ali stvari se menjaju sad im i Hrvati konkurisu

Avatar ukurtapash
ukurtapash
22:45 23.08.2012.

@osica "pa kaj će vam smeće - imate fontane. " imamo fontane, ali fala bogu vise nemamo sdp-ovog gradonacelnika. lol?

MI
mile iz sesveta
19:28 24.08.2012.

jakusevac smrdi vec godinama,a ovi što su se sad tek sjetili da bi mogli to prijaviti i buniti se,stvarno su smješni.vidjeli su priliku za ugrabiti nešto i sad glume hoće istjerati pravdu.ok,jasno mi je da nije ugodno živjeti tamo,prošao sam x puta i stvarno je odvratno.ali zašto se nisu prije toga sjetili?ovako ispada preočito.a što se tiče gospona gradonačelnika,istina je da su se novci mogli bolje iskoristiti.trebamo stvarno ići ka toj modernizaciji,nije da se gušimo u smeću ali ako ovako nastavimo,kroz koju godinu bismo mogli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije