Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb dan poslije

FOTO N. Zagreb - Tramvaj iskliznuo s tračnica dok su ga odvlačili

tramvaj iskliznuo (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/14
15.01.2013.
u 08:27

Gradske su prometnice očišćene, kao što je jučer bilo i obećano, no što sa snijegom koji je zatrpao pješačke prijelaze, autobusna i tramvajska stajališta, pitaju se građani.

I drugi dan nakon velikog snijega koji je zameo Zagreb stanje u prometu nije se mnogo popravilo. Najviše poteškoća i dalje imaju putnici koji ovise o javnog gradskom prijevozu. Gradske su prometnice očišćene, kao što je jučer bilo i obećano, no što sa snijegom koji je zatrpao pješačke prijelaze, autobusna i tramvajska stajališta, pitaju se građani.

Još više pitanja navire im po pitanju voznog reda ZET-ovih linija. Opet poteškoće, javljaju na svojim stranicama, a u našu redakciju i dalje stižu vaše pritužbe. 

– Ovo je sramota. Tramvajski promet kroz Novi Zagreb danas ne postoji! Krenula sam u sedam iz kuće i sat vremena čekala tramvaj na stanici ispod Mosta mladosti. U suprotnom smjeru je prošlo sedam "šestica" i dvije "sedmice", a da nikom nije palo na pamet da barem neki od tih tramvaja okrenu na rotoru u Zapruđu i pokupi barem dio putnika – ljutita je naša čitateljica.

Inače je skratiti liniju i okrenuti tramvaj na rotoru uobičajeno, ali ne i danas, tvrdi.

I Holding i gradonačelnik rade budale od putnika! I sada u 9.30 sati još uvijek tramvaji ne voze kroz Novi Zagreb, ljudi čekaju i smrzavaju se na stanicama. Pa da pošalju barem autobuse! U čemu je problem, pita se. 

Iz ZET-a poručuju da su interventne ekipe na terenu. Svaki čas trebali bi osposobiti tramvajski promet, a kako bi olakšali putnicima pojačali su autobusne linije Novim Zagrebom. 

Objasnili su da je jedan tramvaj prednjim "kotačima" iskliznuo s tračnica, a riječ je o vozilu koje je bilo na pruzi tijekom njezine pripreme za ponovnu uspostavu tramvajskog prometa. 

Tramvajski promet Avenijom Dubrovnik u smjeru Zapruđa uspostavljen je ponovo nešto prije 11 sati. 

Promet u prekidu

Tramvaji su tijekom popodnevnih sati počeli voziti i  prema Savišću.

Na svim displejima na Glavnom kolodvoru putnike se obavještava da da je promet u poteškoćama, a gotovo ni jedna linija ne prometuje prema rasporedu. 

Zimska služba i druge resorne službe ZET-a očistile su oko 50 km neočišćenih trasa s više od 0,5 m snijega zbog čega su sve autobusne linije ostvarile svoje prve polaske.

Privremeno su obustavljene linije 142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina) i 129B (Mandalićina - Vrhovec), a skraćeno voze linije 139 (Reljkovićeva - Jelenovac - Reljkovićeva) do Kosirnikove ulice i 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić) do Gornje Kustošije

>>Snijeg će i danas padati, u Zagrebu tramvajski promet otežan

>>Pješačila dva sata: Gdje je Bandić da pojede taj snijeg?!

>>Jeste li danas imali problema u prometu? Jeste li zapeli u snijegu? Javite nam se sa svojim iskustvima i šaljite nam fotografije na e-mail dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar DucMan
DucMan
09:50 15.01.2013.

Sve djelatnosti vraćaju novac ili refundiraju troškove na neki način ako ne isporuče plaćenu uslugu. Hoće li to i ZET napraviti nama koji imamo mjesečne ili godišnje pokaze? ZET juče gotovo da i nije vozio, a pokazi nam baš ništa nisu pomogli u pješačenju. Mislim, ako mogu avio prijevoznici... I još nešto o ZET-ovim muljažamai... Otkud si ZET uzima za pravo da normalni radni dan vozi po rasporedu za subotu? A oni to rade pred svaki blagdan. Kada se kupi pokaz, ZET se obavezuje voziti nas po rasporedu vožnje za radni dan, subotom po rasporedu vožnje za subotu a ned. i blagdanima po rasporedu za nedjelju. Onima koji rade, dan prije blagdana je, normalni radni dan. Osim ZET-ovcima.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
09:54 15.01.2013.

Dragi zagrepčani- sve ove nevolje zaboravit če te do izbora, opet će vas Bandić kupiti slikanjem kod fontana i molitvama kod kamenitih vrata, želim vam puno sreće do idučeg snijega

GA
gamsty
08:58 15.01.2013.

Na burzi ima ljudi. Zaposlite ih, dajte im plaće da čiste. A direktori svih poduzeća neka vrate sva primanja koja su dobili za svoj nerad i neka se maknu. Mi zagrepčani ne želimo vas više plaćati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije