Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ni kiša ih nije omela

VIDEO Molitelji ponovno u Zagrebu, prosvjednici održali performans "Tiha misa", a pojavio se i Pernar

Zagreb: Molitelji i ove subote mole krunicu na Trgu bana Josipa Jelačića
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/36
02.12.2023.
u 11:50

Tradicionalno su jutros nasuprot moliteljima stali i brojni prosvjednici, većinom žene, a pod vodstvom Arijane Lekić-Fridrih održali su performativnu akciju "Tiha misa"

Ni tmurni oblaci koji su se jutros nadvili nad metropolu, a ni kiša nisu omeli molitelje okupljene u inicijativi "Muževni budite" koji su se i danas, prve subote u prosincu, tradicionalno okupili na Trgu bana Jelačića. 

Nakane u molitvi krunice i ove subote su iste, a to je da muškarci postanu duhovni autoriteti, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju te za prestanak pobačaja. Uz to, moli se i za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke, navode organizatori.

Tradicionalno su jutros nasuprot moliteljima stali i brojni prosvjednici, većinom žene, a pod vodstvom Arijane Lekić-Fridrih održali su performativnu akciju "Tiha misa".

"Zašto sam ja kriva ako me vi silujete", "Žena je ženi hrabra sestra", "Ne dirajte ni nas ni naša prava" te "Rađat ću kad i ako želim" samo su neke od snažnih poruka čiji su autori Bruno Isaković, Dora Fodor, Karla Jelić, Siniša Labrović, Josipa Bubaš, Barbara Blasin, Gildo Bavčević, Gloria Lizde, Marko Marković, Lucija Zuti i Sandra Sterle, uz Arijanu Lekić-Fridrih.

Također sada već tradicionalno, i prosvjednici su imali svog prosvjednika. Pojavio se ondje i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, ali ne kako bi podržao, već kako bi snimao i dobacivao prosvjednicima protiv molitelja.

Komentara 20

KU
kuramela
12:36 02.12.2023.

Kad bi molitelji bubnjali na paradi ponosa, svi bi bili završili u marici, zašto dvostruki kriteriji ?

BU
burza
11:54 02.12.2023.

Dali smo demokratsko drustvo svatko ima pravo izraziti svoje misljenje bez da ga drugi u tome ometa tako i molitelji ako ti se ne svida odmaknes se od njih a ovi bubnjari ocekujem da budu na paradi ponosa

ST
StariSokol
13:03 02.12.2023.

Molitelji se bore i za prosvljetljenje tih žena Pored svih tih edukacija i kontracepskijh sredstava još uvijek ih par tisuća godišnje abortira pa možda im molitva pomogne jer abortus je štetan za zdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije