Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU

Festival posvećen kavi: Očekuju vas bitke barista, umjetnost u šalici i jedan neobičan Guinnessov rekorder

Hausbrandt kava
20.04.2024.
u 18:45

Degustacije raznih oblika popularnog napitka, ali i ekskluzivne radionice cuppinga manifestacija će nuditi na Velesajmu od 23. do 25. svibnja

Napitak je to iza kojeg stoje kultura, tehnologija, inovacija, strast, druženje i povezivanje, a festival posvećen kavi koji će se od 23. do 25. svibnja održati u devetom paviljonu Zagrebačkog velesajma metropolu će pretvoriti u ultimativno mjesto susreta njegovih obožavatelja. Okupit će GR8 Coffee Festival i brojne stručnjake, a moći će se na manifestaciji kušati i najfiniji čajevi, čokolade, žestice i craft piva.

– Dugi niz godina pratim svjetsku zajednicu visokih profesionalaca i strastvenih zaljubljenika u kavu. Svjesna da našoj regiji nedostaje visokoprofilno događanje, odlučila sam pokrenuti festival. GR8 Coffee zapravo je platforma koja će pružiti mogućnost da se struka sustavno razvija i mjesto gdje ljubitelji kave iz prve ruke mogu dobiti najnovija saznanja kako učiniti ovaj najdugovječniji napitak vrhunskim – istaknula je direktorica manifestacije Silvana Franjek.

Svoje će vještine pripreme kave predstaviti vrsni baristi, a natjecanje će uz publiku pratiti i ocjenjivački žiri s međunarodno priznatim Specialty Coffee Association diplomama. Okusima kave svoje će delicije upotpuniti i slavni chef David Skoko, a počasni gost festivala je Kraljevina Maroko, čiju će kulturu posjetitelji imati prilike upoznati kroz jedinstvenu ceremoniju pripreme zelenog čaja s mentom te uživanjem u slatkim delicijama i datuljama.

VEZANI ČLANCI:

– A svima željnima intenzivnog druženja s omiljenim im napitkom, ekskluzivne radionice cuppinga osigurat će fantastičan senzorni doživljaj. Očekuje ih, između ostalog, specialty coffee i cupping čaja, tijekom kojih će uroniti u dubine aroma i okusa kao pravi connoisseur, a broj mjesta je ograničen – najavili su organizatori.

Umjetničkim djelima u šalici predstavit će se i Bojan Đorđević, poznatiji kao Mr. Coffee. Guinnessov je rekorder koji je 24 sata neprekidno pripremao espresso, a u sklopu festivala "slikat" će hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Posebnu će pažnju manifestacija posvetiti i održivosti pa će ugostiti i Lori Brnčić, vlasnicu coffee shopa Filteraj, koja će posjetitelje educirati o kavi te na koji način potiče zero waste stil života. Ulaznice možete pronaći na entrio.hr ili na gr8coffeefestival.com.

FOTO: Pokreće se Žarište, novi centar glazbene scene od svibnja je u Kontesi

Hausbrandt kava
1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije