Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trg bana Jelačića

Festival jednakih mogućnosti

festival jednakih mogućnosti
Anto Magzan/PIXSELL
25.05.2010.
u 15:40

Devetu godinu zaredom predstavljeno kreativno stvaralaštvo osoba s invaliditetom i osoba s poteškoćama u razvoju.

Devetu godinu zaredom, na Trgu Bana Jelačića održava se Festival jednakih mogućnosti, na kojem osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju predstavljaju svoje kreativno stvaralaštvo. Od danas, 25. svibnja, do četvrtka, 27.svibnja, cjelodnevnim programom, s početkom u 10 sati, predstavit će se više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih je oko njih šestotinjak s invalidnošću.

Na otvaranju manifestacije pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak rekla je:   

- Festival je mjesto gdje osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju imaju priliku pokazati da su mogućnostima ravnopravni i jednaki kao svi drugi građani. RH je potpisivanjem i ratificiranjem konvencija o pravima osoba s invaliditetom među prvim državama u svijetu prihvatila stajalište da je invaliditet međudjelovanje oštećenja osoba i prepreka u njihovu okruženju koji sprečavaju njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi, što je veliki zaokret u društvu. Ako nema prepreka, neće biti ni invaliditeta, a ako nema prepreka, ujedno se prepoznaje i snaga osoba s invaliditetom da se aktivno uključe, da budu uspješni i da mogu pokazati svoje mogućnosti i sposobnosti. Najveći problem nisu nedostaci kojih ima u manjoj mjeri u svakome od nas, već upravo predrasude koje društvo stvara o osobama s invaliditetom te nepovjerenje prema osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima - naglašava Slošnjak.

Ovogodišnjem festivalu podršku su svojim sudjelovanjem dali i poznati glazbenici. Tako će u ova tri dana na pozornici na Trgu nastupiti Ivana Husar, Marko Tolja, Matija Dedić, Adastra, Boris-Ćiro Gašparac, Cinkuši, Đani Stipaničev, Soul Fingers i mnogi drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije