Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Fabijančić Križanić od ministra Mlakara traži raspuštanje Vijeća

vesna fabijancic, picula
Arhivska fotografija
07.01.2011.
u 17:38

Razlog je tome neobjavljivanje gradskog proračuna od 274,384.000 kuna u Službenom glasniku. Kažu u Vijeću - tiskara je spojila božićne blagdane

Proračun Grada Velike Gorice izglasovan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 23. prosinca, a još nije stupio na snagu, poručila je to vijećnica Vesna Fabijančić Križanić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Povreda zakona

– Smatram da su se time ispunile pretpostavke za raspuštanje Vijeća – rekla je predsjednica goričkog SDP-a.

Razlog njezinim tvrdnjama je činjenica da proračun za ovu godinu, težak 274,384.000 kuna, još nije objavljen u Službenom glasniku Grada Velike Gorice, čime su, kaže, prekršeni Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi, Ustav, kao i Zakon o proračunu.

– Riječ je o gruboj povredi zakona. Izglasavanje proračuna ne znači da je on i stupio na snagu, on jednostavno mora biti objavljen u glasniku. Propuštanjem objave znači da on nije ni donesen – poručila je Vesna Fabijančić Križanić.

Kako doznajemo, proračun u Službenom glasniku nije objavljen jer je tiskara spojila božićne blagdane u godišnji odmor.

To je potvrdila i predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt.

– Proračun je odmah dan nakon sjednice na kojoj je i donesen poslan kako bi bio objavljen u Službenom glasniku, ali zbog blagdana bit će objavljen tek u ponedjeljak. To je tako svake godine i tu nema ništa neobično – poručila je predsjednica Vijeća Vesna Škare Ožbolt.

Ona, pak, smatra da Zakon nije povrijeđen ni prekršen.

Nije razlog za raspuštanje

– Ja ću je podsjetiti na dane kad je SDP vodio Grad. Proračun se tada donosio 30. prosinca, a Službeni glasnik tiskan je oko 15. siječnja. Vijeće se neće raspustiti jer ovo nije razlog za njegovo raspuštanje – rekla je V. Škare Ožbolt.

Svoj zahtjev za raspuštanje Vijeća Fabijančić Križanić uputila je Ministarstvu uprave.

– Vjerujem da će ministar Mlakar reagirati, samo je pitanje kada. Da riješi pitanje predsjednika Vijeća, bio mu je dovoljan vikend. Sumnjam da će to i sada biti slučaj – ironična je bila vijećnica Fabijančić Križanić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije