Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rebalans

Evo zašto je zagrebački proračun povećan za 300 milijuna kuna

21.02.2013., Zagreb - U Starogradskoj vijecnici  odrzana je redovita sjednica Gradske skupstine.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
14.07.2014.
u 10:05

Planira se financiranje niza projekata među kojima je i izrada dokumentacije za revitalizaciju zapuštenog Zagrebačkog velesajma

O rebalansu proračuna za 2014. godinu raspravljat će se na sjednici zagrebačke Skupštine 24. srpnja, a umjesto planiranih sedam milijardi kuna, izmjenama i dopunama predlaže se da prihodi i rashodi proračuna budu u ukupnom iznosu od 7,3 milijarde kuna.

Proračun je povećan zbog nedavno dobivenog spora Grada u kojem mu je zakonski priznat udio u porezu na dohodak za financiranje decentraliziranih funkcija, ali i zbog subvencija Grada u sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Europske unije.

Velik dio novca tako je planiran za razvoj projekata. Najznačajnije povećanje u Uredu gradonačelnika odnosi se na osiguranje sredstava za realizaciju Ugovora o znanstvenom projektu s Institutom Ruđer Bošković o problemima s bakterijama u cjevovodima.

Gradski ured za strategijsko planiranje dobit će dodatnih 2,6 milijuna kuna za realizaciju Projekta zaštite, uređenja i korištenja rijeke Save i zaobalja od granice s Republikom Slovenijom do Siska, a s milijun kuna financirat će se i Projekt revitalizacije Velesajma.

Komentara 10

TR
trandri
13:48 14.07.2014.

@Inat, daj se informiraj o dugu Zagreba! Zagreb nije zadužen grad, čika Kojić je najbolji financijski stručnjak i nikoga on nije zadužio. Zagreb svoje dugove bez problema servisira iz proračuna za razliku od države koja se svaki mjesec zadužuje u inozemstvu da bi vratila dugove. Država Hrvatska je zadužena, Zagreb nije! Zagrebov proračun je težak 7 milijardi kn, a dug iznosi 750 milijuna kn, dug Ljubljane iznosi preko milijardu kn, a proračun im je težak oko 3 milijarde kn, Beograd je dužan milijardu eura, a proračun im je duplo manji od Zagrebovog, prestanite gospodo kataklizmičari pisati o Zagrebu kao gradu koji je zadužen i u problemima jer to nije istina! Zagreb je najbogatiji grad u regiji i po svim gospodarskim i socijalnim parametrima je najbolji grad u Hrvatskoj, čak je i natalitet u plusu dok ostatak Hrvatske bilježi demografski katastrofalne padove.

Avatar pavo24
pavo24
10:23 14.07.2014.

Zagrebački proračun je odlično isplaniran, dobro se puni i u plusu je, a državni u minusu 16 milijardi kn, bravo Kojiću!

IN
Inat
12:32 14.07.2014.

Cika Kojic je za mnogo dinara zadužio Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije