Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upisne kvote

Evo koliko će ZG Sveučilište studenata upisati najesen

Ove godine gotovo isti broj brucoša kao lani
Goran Stanzl/PIXSELL
03.04.2014.
u 13:15

U 1. godini predidplomskih, integriranih i stručnih studija ima mjesta za 12.401 osobu, koje ni ove godine neće plaćati participaciju. Prvi put će se studirati i Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo

Na 1. godini predidplomskih, integriranih i stručnih studija, akademska godina 2014/2015, mjesta na Sveučilištu u Zagrebu ima za 12.401 studenta, od čega 10.652 za redovite, 1355 za izvanredne i 394 za strane studente, tj. one iz država izvan EU.

Podaci su to o upisnim kvotama koje je Sveučilište donijelo odlukom svojega Senata, i koje su, obavještavaju, slične lanjskima, kada su bile 12.456.

U odnosu na prošlu akademsku godinu, samo su na trima fakultetima u okviru Sveučilišta smanjene upisne kvote - to su Šumarski i Učiteljski fakultet, te Hrvatski studiji.

U sljedećoj akademskoj godini prvi put su u ponudi i dva nova studija, organizirana u suradnji s Hrvatskim vojnim učilištem Petar Zrinski - studij Vojno vođenje i upravljanje i studij Vojno inženjerstvo - svaki omogućava po 53 upisna mjesta.

- Na Sveučilištu u Zagrebu osigurano je dovoljno upisnih mjesta na svim studijskim programima, uz osiguravanje kvalitetnog odvijanja nastave, a kao i prethodne godine, kandidati za upis u 1. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija ne plaćaju participacije - kažu na Sveučilištu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije