Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvo otvaranje

Energična komedija najavila bogatu sezonu u zagrebačkom kazalištu: 'Za vjernu publiku stižu brojne poslastice'

Zagreb: Kazalište KNAP otvara sezonu komedijom „Kod kuće je najgore“
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/10
15.10.2023.
u 15:30

Novu sezonu KNAP je započeo uz novog voditelja, dramskog pisca Igora Weidlicha, a među prvim potezima bilo je raspisivanje natječaja za novi dramski tekst

Salve smijeha, dugi pljesak popularnoj hit komediji, a potom i ugodno druženje u KNAP-u, mjestu koje je uvijek bilo mjesto susreta velikog broja umjetnika – tako je u subotu započela nova kazališna sezona ove kultne institucije Centra kulture na Peščenici.

Predstava koja je jučer oduševila publiku bila je dramatizacija poznate Kishonove uspješnice "Kod  kuće je najgore",u izvedbi fantastičnih i energičnih Dunje Fajdić i Marka Hergešića, a u režiji Borisa Kovačevića, koji je također došao podržati ovaj početak sezone. Komedija je to koja je kroz godine postala prava miljenica publike i sljedeću izvedbu imat će 16. studenoga.

>>FOTO: Odlična atmosfera na otvorenju nove kazališne sezone u KNAP-u

Zagreb: Kazalište KNAP otvara sezonu komedijom „Kod kuće je najgore“
1/10

Novu sezonu KNAP je započeo uz novog voditelja, dramskog pisca Igora Weidlicha, a među prvim potezima bilo je raspisivanje natječaja za novi dramski tekst.

-Ovo je zaista bila posebna večer i veliko hvala svima koji su nas došli podržati, znam da su to istinski zaljubljenici u kazalište. Hvala kolegicama i kolegama iz svijeta umjetnosti, a posebno hvala vjernoj publici, za njih pripremamo još brojne poslastice. Zato zabilježite KNAP na svojoj karti jer bit će iznenađenja. Neka sezona počne- istaknuo je Weidlich.

Na repertoaru će publika ove sezone imati prilike pogledati trenutačne produkcije KNAP-a, a tu spadaju "PLAC HARMS ili sasvim obične besmislice" 21.10. te "Muškarci više vole plavuše" 27.10., dok je hit predstava "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" na repertoaru 10. studenoga.

>>VEZANI ČLANCI: 

Ravnateljica Centra kulture na Peščenici Anja Planinčić istaknula je kako je Boris Kovačević, koji je s mjesta voditelja kazališta otišao u mirovinu 2022., zadužio KNAP sjajnim predstavama koje i dalje igraju na repertoaru i pune dvoranu do posljednjeg mjesta.

-Novi kolega Weidlich svojom jasnom vizijom razvoja kazališne djelatnosti te pozitivnom energijom koju donosi u naš mali kazališni tim, zasigurno će unaprijediti program. Osobito je važno istaknuti da kazalište KNAP djeluje unutar centra za kulturu te je njegova uloga drugačija u odnosu na ostala gradska kazalište, na što Weidlich stavlja posebnu pozornost- rekla je Planinčić. 

Upravo suradnja s nezavisnom kazališnom scenom i otvorenost za nove projekte ostaju jedna od temeljnih misli vodilja KNAP-a, imajući u vidu pružanje mogućnosti umjetnicima bez 'svoje' scene da predstave svoj rad zajednici. S druge strane, KNAP politikom prilagođenih i povoljnih cijena ulaznica dodatno otvara vrata najširem spektru gledatelja, od učenika i studenata pa do umirovljenika.

>>VIDEO: Recenzija sportskog sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije