Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Ekonomist Ljubo Jurčić preuzima NO Holdinga?

Ljubo Jurčić (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
24.10.2013.
u 14:26

Dolazak bivšeg ministra gospodarstva i bivšeg esdepeovca nije siguran jer se on boji da bi mu se politika miješala u posao

Nakon ostavke Vlade Leke, predsjednika Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, gradonačelnik Milan Bandić u potrazi je za osobom koja će preuzeti tu funkciju. Navodno \"signali\" idu prema ekonomistu, bivšem ministru gospodarstva Ljubi Jurčiću, no njegov dolazak u Holding nije sto posto siguran.

Jurčić je, kako doznajemo, u dobrim odnosima s predsjednikom uprave Slobodanom Ljubičićem, no zamjera mu što nije uvažavao njegove savjete pri osnivanju Holdinga. Jednako tako bivši esdepeovac Jurčić održavao je kontakte i s Ljubičićevim nasljednikom Ivom Čovićem. Upravo stoga što je cijelo vrijeme neslužbeno savjetovao šefove uprava, a oni nisu te savjete uzimali u obzir, Jurčić se boji da bi mu politika kvarila posao u NO-u.

Leko je ostavku dao jer se nije mogao usuglasiti s ostalim članovima Nadzornog odbora (Mirna Šitum, Vida Demarin, Davor Štern, Ivan Šikić, Gojko Bežovan, Maruška Vizek i Hrvoje Šimović) da se odluke donose jednoglasno. Načinu na koji se izdvajaju podružnice iz Holdinga protivili su se M. Vizek s Ekonomskog instituta i H. Šimović s Ekonomskog fakulteta zbog čega je odgođena odluka Nadzornog odbora o izdvajanju podružnica, a time i njihova registracija u samostalna društva.

Nakon što se pronađe nova osoba koja će voditi Nadzorni odbor, Skupština Holdinga (M. Bandić, dogradonačelnica Sandra Švaljek i pročelnik za financije Slavko Kojić), neslužbeno doznajemo, namjerava smanjiti broj članova, odnosno \"riješiti\" se M. Vizek i Šimovića. 

>>Bandić: Ništa neće zaustaviti plan restrukturiranja Holdinga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije