Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
95 mjesta za parking

Dvorac Erdödy dobio ganc novo parkiralište, a uskoro kreće i obnova

Grad Jastrebarsko
26.11.2021.
u 15:15

Početkom sljedeće godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole za obnovu dvorca, čime će on dobiti još veći značaj za Jasku i jaskanski kraj.

Hortikulturnim radovima i sadnjom drveća završen je projekt izgradnje parkirališta kraj dvorca Erdödy. Dio je to projekta obnove dvorca, sufinanciranog sredstvima EU fondova, a parkiralište je namijenjeno prvenstveno posjetiteljima dvorca i parka u kojem uskoro kreće sezona klizanja, kao i svim građanima.

Na ovaj će se način doprinijeti i povećanju sigurnosti, osobito polaznika i djelatnika Glazbene škole koja se nalazi u blizini. Investicijom vrijednom više od 1,4 milijuna kuna bez PDV-a uređeno je više od 5.575 četvornih metara površine na kojoj je izgrađeno 95 parkirnih mjesta za automobile, od čega pet mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima te tri mjesta za autobuse.

U parkiralište je ugrađena LED rasvjeta s izrazito niskom potrošnjom električne energije, a građanima su ovdje dostupne i dvije pametne klupe. Početkom sljedeće godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole za obnovu dvorca, čime će on dobiti još veći značaj za Jasku i jaskanski kraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije