Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupo liječenje

Dvije djevojčice mogle bi ostati bez mame i tate koji trebaju pomoć

obitelj šišak (1)
Foto: Privatni album
1/4
25.07.2013.
u 09:52

U godinu i pol supružnici Šišak oboljeli su od raka, a jedina im je nada skupo liječenje u inozemstvu

Ivana i Božidar Šišak, bračni je par iz sesvetske Sopnice koji treba pomoć velikodušnih građana. Oboje su u godinu i pol dana teško oboljeli i životi su im prilično neizvjesni. Ivana (33) je za vrijeme druge trudnoće otkrila cistu na dojci te nekoliko mjeseci nakon poroda, lani u veljači, potvrđena je zlokobna vijest – riječ je o progresivnom tumoru hormonalnog porijekla koji je tada već metastazirao na kosti zdjelice, kralježnice, lubanje i potrbušice.

Promijenila je tri kemoterapije i njezina je budućnost neizvjesna, no bori se zbog svoje dvije djevojčice Gite (5) i Karmen (2).

Postoji nada

U siječnju ove godine strašnu vijest, da ima karcinom gušterače, posve slučajno otkrio je Ivanin suprug Božidar (40). Riječ je o još progresivnijem tumoru koji je također metastazirao po cijeloj potrbušnici.

Za Božidara postoji nada – liječenje matičnim stanicama u „International Immunology Foundation“, njemačkom gradu Prienu, a liječenje stoji 2800 eura po danu s tim da prvih 15 dana tek treba vidjeti kako će tijelo reagirati na terapiju. Cjelokupno liječenje stoji 150 tisuća eura. Ivana i Božidar žive od naknade za bolovanje i pomoć sa socijalnog jer su morali obiteljsku tvrtku staviti u mirovanje, a svu ušteđevinu potrošili su na alternativne metode liječenja Ivane u proteklih godinu dana.

– Jako nam je drago što živimo u Hrvatskoj u kojoj je narod uvijek bio spreman pomoći ljudima u nevolji. Unaprijed zahvaljujemo na svakoj darovanoj kuni koju ste izdvojili za nas tj. za moj novi život – rekao je Božidar Šišak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije