Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA NA OTVORENOM

Ovo je spektakularno: Doživite zagrebački Advent gdje god se nalazili

Doživite moderni ugođaj zagrebačkog Adventa
Turistička zajednica grada Zagreba
17.12.2020.
u 14:59

Ove godine na više od 40 lokacija diljem Zagreba te Hrvatske i inozemstva moguće je doživjeti sadržaje Adventa Zagreb pomoću besplatne aplikacije Equinox AR na Android i iPhone mobilnim telefonima

Svake se godine zagrebački Advent posjećuje s velikim oduševljenjem zbog bogate ponude kojom kontinuirano iznenađuje svoje posjetitelje. Kada se većina božićnih sajmova diljem Europe otkazuje, Turistička zajednica grada Zagreba pobrinula se da ovogodišnji adventski program svim posjetiteljima ostane u najboljem sjećanju te otišla korak dalje, u proširenu stvarnost.

Za one koji još uvijek nisu upoznati s proširenom stvarnošću, AR tehnologija omogućava doživljaj sadržaja kroz zaslon mobitela putem animiranih i interaktivnih elemenata. Izložbu na otvorenom, pod nazivom "Virtualni božićni prozori", Turistička zajednica grada Zagreba je osmislila u suradnji s tvrtkom Equinox Vision. U sklopu izložbe mogu se razgledati motivi zagrebačkih adventskih prozora putem platforme Equinox XR. Radi se o autorskim ilustracijama Zorana Đukića koje su pretvorene u animirane trodimenzionalne ilustracije ovogodišnjeg Adventa Zagreb i korisnicima se prikazuju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovih pametnih telefona. Aplikacija Equinox XR je besplatna i moguće ju je preuzeti unutar Google Play i iStore trgovina.

Nove lokacije diljem Hrvatske i inozemstva

Dosad su sadržaje, osim u Zagrebu, mogli vidjeti i korisnici u Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli, a od 19. prosinca Turistička zajednica grada Zagreba upotpunit će ovu inovativnu izložbu s čak 20 novih lokacija u Zagrebu, Hrvatskoj te izvan naših granica.

U Zagrebu su se dosad „Virtualni božićni prozori“ mogli pronaći na sljedećim lokacijama: Jarun, Srednjaci - Braće Domany, Park Stara Trešnjevka, NSK/Sveučilišna livada/fontane, Trg Kralja Tomislava, Park Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića, Trg žrtava fašizma, Britanski trg, Tuškanac/Dubravkin put, Trg Republike Hrvatske, Kvaternikov trg, Park Maksimir perivoj Park Ravnice, Siget/Park mladenaca, Siget/Park 102. hrvatske brigade, Bundek, Plato MSU, Park Travno, Trg dr. Franje Tuđmana, a pomoću kamere mobitela izložbu su mogli vidjeti i korisnici na riječkom Korzu, splitskim Prokurativama i Trgu Gaje Bulata, osječkoj Tvrđi i pulskim Zlatnim vratima. Karta svih lokacija dostupna je na internetskim stranicama Advent Zagreb.

Popularne Prokurative jedna su od splitskih lokacija na kojima možete zaviriti u poseban adventski doživljaj
Foto: Turistička zajednica grada Zagreba

Od subote 19. prosinca ova će jedinstvena izložba na otvorenom biti dostupna u čak 19 novih gradova:  Zadar, Šibenik, Vukovar, Varaždin, Slavonski Brod, Dubrovnik, Knin, Gospić, Beograd, Sarajevo, Novi Sad, Ljubljana, Mostar, Maribor, Koprivnica, Rovinj, Krapina, Karlovac te München.

Kako biste mogli uživati u izložbi, sve što trebate učiniti jest instalirati Equinox XR aplikaciju na vaše mobilne uređaje. Prilikom dolaska na lokaciju potrebno je ući u aplikaciju, a ista će sama izbaciti, na zaslon mobitela, obavijest o tome što se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Klikom na ikonu koja se pojavi na ekranu mobitela, aplikacija navodi posjetitelja do točnog mjesta gdje je postavljena izložba. Okretanjem svog mobitela, kao kod fotografiranja, prolazi se kroz izložbu te se može interaktivno u njoj sudjelovati – fotografirati se ili dijeliti sadržaj na društvenim mrežama i uz korištenje službenog hashtaga #OsjetiteSvjetlost prenijeti dijelić blagdanskog raspoloženja zagrebačkog Adventa.

Prepustite se čarima Adventa u Zagrebu i jedinstvenom blagdanskom ugođaju u kojem na ovaj inovativan način svi možemo odgovorno uživati.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Adventa Zagreb.

Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?