Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi restoran

Domaći cušpajz, francuska juha i japanske delicije

25.01.2017., Rudeska cesta 246, Zagreb - Restoran Alegria. DKS_56150096  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
30.01.2017.
u 13:56

Njegova vlasnica Nadege Tihava opisuje ga stoga kao pravi internacionalni restoran koji je zanimljiva kombinacija svega i svačega.

Egzotična jela s neobičnim začinima, francuske delicije, specijaliteti prema receptima s Dalekog istoka, ali i pravi domaći cušpajzi. Sve se to može naći na meniju novootvorenog restorana Alegria na Rudeškoj cesti 246. Njegova vlasnica Nadege Tihava opisuje ga stoga kao pravi internacionalni restoran koji je zanimljiva kombinacija svega i svačega.

– Kod nas se može pojesti i dobar grah i poznati francuski creme brulee, ali i tradicionalna japanska ramen-juha – govori vlasnica restorana Nadege Tihava te objašnjava da je tajna dobre ramen-juhe u pilećem temeljcu koji se spaja s tjesteninom, sojom, jajima te mesom.

S kruzera u Hrvatsku

Neobična jela omiljena su ovoj Francuskinji koja je u Zagreb došla prije 12 godina zbog ljubavi. Suprug i ona radili su zajedno na kruzeru, nakon čega su došli u Hrvatsku te im je godinama bila želja otvoriti restoran.

– Nosi ime Alegria, što u prijevodu sa španjolskog znači radost, veselje... jer želimo da takva atmosfera vlada u našem restoranu u kojemu svatko može pronaći nešto po svome ukusu – ističe Nadege Tihava.Napominje da se u restoranu svaki dan planira jedan dnevni meni, a ostala se jela mogu naručiti. Cijene se kreću od 20 kuna za juhe do maksimalno 70 kuna za glavno jelo.

Šareni zidovi

U pripremi hrane, kažu, važna im je kreativnost, pa se tako u Alegriji može naručiti i provansalski gulaš s maslinama, riblja pita s kozicama i lososom, ali i pirjano zelje s carskim mesom i kuhanim krumpirom te rebarca s krumpir-salatom. Veselo je i uređenje ovog restorana koji su vlasnici sami osmislili. Posebno se ističe veliki mural Patricija Alejandra, venezuelanskog umjetnika sa zagrebačkom adresom. Drugi su veseli zid ukrasili dječji radovi prvih i najmlađih posjetitelja.

Komentara 2

Avatar Roy Bean
Roy Bean
05:29 01.02.2017.

Koliko autorica ovog članka naplaćuje ovaj oglas? tjedan dana besplatnog hranjenja u navedenom restoranu gdje ima svega pomalo, a u stvari prodaje maglu. Zašto nisu prikazali kuhinju i ima li taj restoran odgovarajuće prostore za pripremanje i držanje hrane? Ima puno improviziranih restorana kojima vlasnici samo ruše kvalitetu ugostiteljstva i izrabljuju djelatnike koji kod njih rade, a kad prođe mjesec onda nemaju ni za plaće.

AF
AfterShave
05:39 01.02.2017.

Topao i veseo bistro i kafe, bili smo nekoliko puta jer se tek nedavno otvorio. Želim im uspjeh ! Živim u blizini i sigurno ću navraćati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije