Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na Laništu

Tomašević: Očekujem od policije da pronađe tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba

Foto: Željko Hladika
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2022.
u 17:28

Nije ništa još pronađeno, nadam se da neće ni biti pronađena nikakva eksplozivna naprava", rekao je Tomašević u petak ispred Arena Centra. Iz policije su kasnije javili kako nakon pregleda nije ništa pronađeno.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je da policija do sada nije pronašla eksplozivnu napravu u Arena Centru nakon što je zbog anonimne dojave o postavljanju Centar ispraženjen, a nada se da ni neće biti pronađena.

"Nije ništa još pronađeno, nadam se da neće ni biti pronađena nikakva eksplozivna naprava", rekao je Tomašević u petak ispred Arena Centra. Iz policije su kasnije javili kako nakon pregleda nije ništa pronađeno.

Zasad je pregledano negdje oko pola prostorija, garaža, kino dvorana, nekoliko većih trgovina. Lagano su ljudi koji su ostavili vozila u garaži prije evakuacije pozvani jedan po jedan da pokupe svoja vozila. Jedan pas je napustio objekt, drugi još pretražuje, izvijestio je.

"Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujem od policije da tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba nakon potresa, pandemije i pada vojnog aviona nađu i kazni tako da se takve stvari više ne događaju", rekao je Tomašević.

Rekao je kako, po protokolu, kad god je riječ o takvoj prijavi, policija je dužna evakuirati i napraviti pregled.

Upitan je li Zagreb siguran grad, gradonačelnik je poručio kako je grad siguran odnosu na većinu europskih metropola, ali i istaknuo kako nije uobičajeno da dolaze ovakve prijave za velike šoping centre. 

Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, to je kazneno djelo i osobu treba najstrože kazniti jer ovo uznemirava građane, remeti poslovanje centra i napravilo je prometnu gužvu u ovom dijelu grada, poručio je Tomašević.  Voditeljica marketinga Arena Centra Sanja Vladović rekla je kako su dobili anonimnu email poruku prema kojoj su odmah pokrenuli sve sigurnosne procedure. U poruci je pisalo kako su u centru dvije bombe. 

Dodala je kako je pretraženo oko pola centra, a istraga je još u tijeku. S obzirom na to da je petak popodne, procijenila je kako je u trgovačkom centru u trenutku dojave bilo oko 2000 ljudi

22.04.2022., Zagreb - Zbog dojave o bombi evakuiran Arena centar. Medijima se nakon evakuacije obratio gradonacelnik Tomislav Tomasevic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 10

BE
bezvrijedanyugodinar
17:29 22.04.2022.

Traže bombu, a političari se naslikavaju ispred centra, 🤣🤣🤣🤣

Avatar crazy_bat
crazy_bat
16:51 22.04.2022.

A šta ćeš ti bidan izjavljivat, jadan ne bio!

BI
Binkić
17:21 22.04.2022.

Sreća da mi imamo Baneta stručnjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije