Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Dođite danas na tribinu u MO Horvati u Horvaćansku

hrgovići
Petar Glebov/PIXSELL
23.09.2014.
u 08:34

Pitanja se mogu postaviti i danas na mail gradska@vecernji.net. Tribina počinje u 18.30, a dolaze i gradski pročelnici

Stanari Jaruna zabrinuti su za sigurnost svoje djece.

Konkretno, smeta ih nesiguran put njihovih školaraca od kuće do škole koju pohađaju. Radi se o OŠ Bartol Kašić u Vrisničkoj ulici, koja na jednom dijelu kojim školarci moraju proći nema nogostup niti s jedne strane ulice.

–Upravo je ujutro kada najmlađi školarci dolaze u školu ta ulica najfrekventnija, a automobili moraju vrludati čas lijevo, čas desno, kako koje dijete odabere stranu - zabrinuti su roditelji, te pitaju mogu li se postaviti sigurnosni stupići. Ovaj problem tek je djelić onoga što je pristiglo na adresu Večernjeg lista. Prometni problemi uglavnom muče pješake Trešnjevke - jug, koji imaju problema s prekratkim semaforima i predugim čekanjem zelenog svijetla. Tako se traži i trepereći žuti semafor na križanju Horvaćanske ulice i ulice Hrgovići.

Horvaćansku je, kažu, nemoguće prijeći u jednom potezu ako se ne trči, a kad se i dođe do drugoga dijela ceste – tu su već auti kojima je istovremeno zeleno kad i pješacima. Slično je i sa semaforom na Knežiji, kod križanja autoputa i Ulice Tina Ujevića, gdje su ljudi već ginuli, kažu stanovnici, a sudari su gotovo svakodnevica. Na ova i ostala pitanja danas ćemo potražiti odgovore od gradskih pročelnika koji će doći na Večernjakovu kvartovsku tribinu "Želite li bolji kvart?". Ovaj puta Večernjakov tim posjetit će gradsku četvrt Trešnjevka - jug, a o temama koje muče građane raspravljat će u MO Horvati - Srednjaci (Horvaćanska cesta 54).

Okupljanje je u 18.30 sati. Oni koji ne stignu postaviti svoje pitanje mogu ga zapisati na anketne listiće i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju ispred dvorane. No kako god ih postavili, na sva pitanja tražit ćemo odgovore, a objavljivat ćemo ih u Večernjem listu narednih mjesec dana.

Pitanja se mogu postaviti još danas, na mail gradska@vecernji.net ili putem dežurnog telefona na 6300-455.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije