Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan dodatak kolektivnom ugovoru

Dobra vijest za 23 tisuće zaposlenih u Zagrebu: Rastu plaće, božićnice, regres i druga prava

Zagreb: Pogled na Trg bana Josipa Jelačića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
Autori: Dario Topić, Hina
15.12.2023.
u 16:08

Grad je sa radnicima ugovorio i rast božićnice i regresa u visini 331,81 eura, te vrijednost dara u naravi za Uskrs u visini od 132,72 eura.

U zagrebačkoj gradskoj upravi u petak su potpisani dodaci kojima je radnicima u gradskim upravnim tijelima, predškolskim i kulturnim ustanovama te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, povećana osnovica plaće za 11 posto od siječnja 2024. te dodatnih 4 posto od srpnja 2024.

– Potpisom ovog dodatka značajno smo unaprijedili plaće i materijalna prava radnika, i ponosni smo na to. Grad Zagreb, jedan je od najvećih poslodavaca u Republici Hrvatskoj, zapošljava i isplaćuje plaće za više od 23.000 ljudi u ustanovama, poduzećima i gradskoj upravi te, pored unaprjeđenja materijalnih prava zaposlenika, kontinuirano nastojimo unaprijediti uvjete i organizaciju rada, kao i socijalni dijalog sa sindikatima – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom potpisivanja ugovora.

Grad je sa radnicima ugovorio i rast božićnice i regresa u visini 331,81 eura, te vrijednost dara u naravi za Uskrs u visini od 132,72 eura.

Foto: Grad Zagreb

– Zahvaljujem socijalnim partnerima na konstruktivnoj suradnji i otvorenom dijalogu, koji ćemo i dalje težiti unaprjeđivati jer želimo imati zadovoljne radnike i želimo da Grad Zagreb bude široko prepoznat kao poželjni poslodavac ˜– rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Ugovore su, uz gradonačelnika Tomaševića, potpisali predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) Iva Šušković, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medije i kulture Hrvatske Božica Žilić, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Danijela Petaros Globan, predsjednik Sindikata vatrogasaca grada Zagreba Željko Blažinović i drugi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije