Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Diplomirana filozofkinja nova ravnateljica POU-a

'a'
'PXL Fotodesk /Vecernji'
18.06.2011.
u 12:00

Pod program rada 30-godišnja Velikogoričanka navela sve ono što već godinama postoji, a kao specifične ciljeve navela prekvalifikaciju

Treća sreća donijela je Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici novu ravnateljicu – Barbaru Grđan Odrčić.

Treća sreća

Iako su se prijave za tu "vruću stolicu" već otvarale, a svi prijavljeni kandidati nisu zadovoljavali osnovne uvjete, 30-godišnja Velikogoričanka pokosila je sve dosadašnje kandidate i tako naslijedila poznatu umjetnicu Senku Bulić.

Mlada Barbara završila je srednju ekonomsku školu te Filozofski fakultet Družbe Isusove, čime je stekla diplomu diplomiranog filozofa i religiologa, a blagoslov za novu funkciju, za koju prema priloženoj biografiji i nema iskustva, dali su joj politički kolege iz stranke i vladajući ljudi Velike Gorice.

Naime, ovim imenovanjem Barbara Grđan Odrčić, inače članica HDZ-a, morat će se oprostiti od vijećničke fotelje u Gradskom vijeću Velike Gorice u kojem i nije bila aktivna. Na aktualnom satu uvijek ista pitanja uglavnom je postavljala dogradonačelniku i stranačkom kolegi Ervinu Kolarcu. Uz Barbaru za mjesto ravnateljice borili su se i diplomirani ekonomist Željko Stepanić i diplomirana redateljica Romana Rožić. Što je točno presudilo u korist mlade HDZ-ove vijećnice, nitko nije želio odgovoriti, no njezin prijedlog programa rada koji je proslijeđen vijećnicima na Gradskome vijeću tek je površan opis onoga što Pučko otvoreno učilište već ima. Pod specifičnim ciljevima svog programa tek je napisala "rad na programima stranih jezika i mogućnosti prekvalifikacije".

Vic kao potpora

– Naglasak treba staviti na obrazovnu djelatnost. Senka Bulić orijentirala se samo na kazališnu djelatnost, što nije dobro jer POU mora funkciopnirati kao cjelina – govorila je Barbara čim se doznalo za njezinu prijavu. Nakon imenovanja nije odgovarala na naše pozive. U životopisu koji je predočila Barbara Grđan Odrčić ima četiri godine radnog staža – dvije u knjigovodstvu velikogoričke zlatarne i dvije u Ministarstvu uprave u odjelu za etiku.

Novoj ravnateljici sreću nisu poželjeli vijećnici opozicije, a dogradonačelnik Velike Gorice Stjepan Kos za govornicom Pučkog otvorenog učilišta čestitao joj je na samo njemu svojstven način.

– Tak su pitali Cigana kad je došao u vojsku. "Cigo, da li znaš svirati violinu", a on je odgovorio: "Možda i znam, ali nisam probal". Možda će tako i gospođa Grđan Odrčić biti dobar ravnatelj, a to ćemo tek vidjeti – poručio je Kos, naglasivši kako mladima treba dati priliku i šansu da se pokažu.

Ključne riječi

Komentara 3

AP
apaurin
12:30 18.06.2011.

\"HDZ-OVA VIJEĆNICA BARBARA GRĐAN ODRČIĆ ZADOVOLJILA UVJETE?! \" Uvjeti su zadovoljeni već samom činjenicom da je HDZ-eovka ..... Treba nama Matija Gubec da \" kruniše \" Kosoricu , Šeksa ,Čačića, Pusićku , Linića , Šukera,,tek onda će nam biti boljea će nam biti bolje ....

AN
ankicascreiber
14:22 18.06.2011.

uzas, usla je u skupstinu da nije imala nikakve kvalifikacije, sada je dosla na celno mjesto POUa. Zavrsila je HDZ ekvivalent kumrovacke skole: \" Filozofski fakultet Družbe Isusove, čime je stekla diplomu diplomiranog filozofa i religiologa\". Ako su jasna omejecc i slavica banic mogle doci u sutavni sud, ako je jaca mogla postati premijerka iako je izgubla sve izbore na kojima je bila cak i uz potporu najjace stranke, ovo je samo logicna posljedica takve situacije. Gradani trebaju organizirati pasivni bojkot ovakvih funkcionera. Predlazem da bojkot gradana prema svim funkcijama POUa dok ova politicki podobna spodoba ne bude pritisnuta van.

NE
neverane
17:42 18.06.2011.

Nakon rečenice koja kaže da su joj podršku dali stranačke kolega,više nema smisla čitati članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije