Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goljak

Derutna i neugledna pročelja postat će šarene slikovnice

'goljak1_nn_gra'
Foto: ''
1/3
29.03.2011.
u 22:45

Projekt "Lijepa bolnica – Goljak" stajat će oko 200 tisuća kuna, a financirat će se isključivo donacijama

Dječja bolnica Goljak, kroz koju godišnje prođe i do četiri tisuće bolesne djece, već sljedeći će mjesec osvanuti u novom ruhu. Derutna, išarana i neugledna pročelja, koja su pretrpjela i napade Molotovljevim koktelima, uskoro će krasiti "slikovnice", rađene s mnogo ljubavi prema detalju. Unutrašnjost će se potpuno redizajnirati, a izradit će se i novi rukohvati od prirodnih materijala. U svim će se čekaonicama postaviti magnetne ploče da bi djeca mogla prikačiti svoje crteže, umjesto da ih, kao dosad, selotejpom lijepe na gole zidove.

Projekt će stajati oko 200 tisuća kuna, a financirat će se isključivo donacijama. Radovi će biti završeni do srpnja ove godine, a sudjeluju mladi volonteri iz područja arhitekture, dizajna, krajobrazne arhitekture, medicine i antropologije, koji su svoje umijeće kreiranja kvalitetnijeg prostora za djecu dokazali već i na primjeru Klaićeve, koju su također preuredili.

Projekt "Lijepa bolnica – Goljak" potpisuje mlada liječnica Hana Fazlić.

– U radionicu projekta bila su uključena i sama djeca da bismo vidjeli kako reagiraju na boje i oblike te time arhitektima dali smjernice što se treba učiniti – kazala je dr. Fazlić, osnivačica udruge Lijepa bolnica, u nadi da će poboljšati proces ozdravljenja djece koja veliki dio života provedu u toj zdravstvenoj ustanovi, specijaliziranoj za rad s djecom s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

Kaže da će svaka od zgrada imati svog "zaštitnika" tako da se djeca mogu lakše snalaziti. Hobotnica, medo, žirafa i pas četiri su prijatelja koji će im pomagati u snalaženju. Zadovoljna je i ravnateljica bolnice Desanka Grubić - Jakupčević, koja kaže da je projekt i te kako važan.

Komentara 1

CI
cinicni
23:18 29.03.2011.

Bravo! Pohvale incijatoru/ici. Hvale vrijedna akcija, pravi dokaz da se entuzijazmon i idejom moze svijet mijenjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije