Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncerti

Dan državnosti uz Simfonijski orkestar HRT-a na Tomislavcu

tomislavac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.06.2016.
u 12:30

Klasika u centru, na krovu MSU Pavel, a ispred King Cross-a Harley-Davidsoni®

Svjetski klasici poput P. I. Čajkovskog, kao i odlomci iz hrvatskih opera Nikola Šubić Zrinjski i Mila Gojsalića te Simfonijsko kolo Jakova Gotovca orit će se Trgom kralja Tomislava u sklopu svečanog koncerta “Domovini u čast”.

U subotu u 19.45 Zagrepčani i gosti metropole imat će priliku, uz Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije, uživati u izvedbi nagrađivanog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića, finalista najprestižnijih svjetskih natjecanja, te Marka Martinovića, ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika koji je pokazao kako se svira tradicijski hrvatski instrument: tambura bisernica. Oni koje više zanima moderni zvuk mogu se uputiti u Muzej suvremene umjetnosti, koji će u sklopu “Ljeta u MSU” na krovnu terasu u 21 sat dovesti bend Pavel. U cijenu ulaznice od 85 kuna uključena je i projekcija filma iz ciklusa Best of Metropolis, španjolske drame “Savršeni dan” u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona, te posjet međunarodnoj izložbi “Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa”.

Zaljubljenici u vozila na dva kotača mogu se, pak, uputiti pred trgovački centar King Cross Jankomir. Ondje će od 10 do 18 sati oba dana vikenda biti organizirane besplatne vožnje na Harley-Davidsonima®. Bit će to u sklopu turneje “Harley® on Tour”, koja ide kroz 14 zemalja, a posjetitelji će moći isprobati 23 modela motocikla. Svi koji žele voziti moraju ponijeti valjanu vozačku dozvolu A kategorije i osobnu iskaznicu, odgovarajuću kacigu, zaštitnu jaknu s dugim rukavima, duge hlače i zatvorene cipele, a rezervacije su na telefon 01/ 5634 922.

Komentara 2

IN
Interstellar
13:58 21.06.2016.

Ne razumijem zašto se Tomislavov trg u posljednje vrijeme uporno naziva "Tomislavac". Za nas Zagrepčane "Tomislavac" je uvijek bio Tomislavov dom (planinarski) na Medvednici.

DU
Deleted user
14:56 21.06.2016.

@interstellar: zato kaj nas pravih više i nema i dojdeki su preuzeli "palicu".....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije