Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački holding

Da isplate plaće, digli kredit od 130 milijuna kuna

Zagrepčanka
Željko Hladika
08.07.2010.
u 18:33

Da isplati plaće i kamate za obveznice, Zagrebački holding danas je uzeo kratkoročni kredit od Zagrebačke banke.

Da isplati plaće i kamate za obveznice, Zagrebački holding danas je uzeo kratkoročni kredit od 130 milijuna kuna od Zagrebačke banke, a jamčio im je zadužnicama i mjenicama. Ivo Čović, šef uprave Holdinga, odmah je uplatio 120 mil. kuna kamata za obveznice (300 milijuna eura), koje su prodane na Londonskoj burzi 2007. godine.

Štoviše, pohvalili su se da će danas svi radnici dobiti plaću za lipanj - ukupno 140 milijuna kuna. Budući da na računu nisu imali dovoljno novca za obje transakcije, spas u posljednji trenutak stigao je, kako doznajemo, od jedne banke.

Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro potvrdio nam je da su dobili kredit, ali nije želio otkriti uvjete. S obzirom na to da Nadzorni odbor, čiju suglasnost treba, nije upisan u sudski registar, dizanjem kredita Čović svjesno riskira kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Komentara 5

FE
Felicijen
22:32 08.07.2010.

A srpanj!?

TR
Trablesi
20:06 08.07.2010.

Kada je vec tako kako je i kada se vec doslo tu gdje smo, e pa treba pohvaliti one koji su digli kredit da podijele place radnicima. I u proslim sistemima se isto radilo samo na drugi nacin. Nadam see samo da ce taj kredit moci vratiti. E vi novinari to nam napisite. Napisite nam kada se vrati kredit. Alo to vam onda nece biti vijest zar ne?

CH
chemica
21:24 08.07.2010.

Tako treba. Do zadnjeg kredita. Tek onda ćemo krenuti u reforme. Kada kredita više ne bude. \"Uspješno\" su isplatili plaće za ovaj mjesec. Ma može li se uopće biti uspješniji od toga? Može, može. Isplatite dečki plaće za idući. Akoo imate otkud. He, he, he. Ionako ćemo na kraju mi građani sve to lijepo poplaćati pa možemo se bar diviti gluposti ovog naroda koji je te s glavurdama dovodio na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije