Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagomilani dugovi

Crkva će idući tjedan odlučiti o pomoći centru Cascade

cascade
Anto Magzan/PIXSELL
25.10.2011.
u 08:30

Iz tvrtke Energon koja upravlja centrom tvrde kako će troškove podmiriti Crkva, a iz Crkve kažu da se o tome ne razmišlja.

Hoće li Katolička crkva kao vlasnik trećine trgovačkog centra Cascade podmiriti troškove i tako omogućiti daljnje poslovanje toga luksuznog centra u središtu grada još nije odlučeno.

O tome još razmišljaju, kažu, ali konačnu odluku “možda donesu idućeg tjedna”.

Proizvodili su gubitke
– Pokušavamo spasiti stvar jer smo i mi vlasnici trgovačkog centra. Zasad još nismo dali nikakav novac, sve je još na dogovorima. Istina je da ljudi dolaze i žale nam se, mole da im pomognemo, ali mi još pravimo planove – rekao je don Mijo Gabrić, dekan zbora prebendara.

Kaže pak kako su većinski vlasnici, tvrtka Illuminatio, glavni odgovorni jer su proizvodili gubitke, a banke im više ne daju novac. Ipak, o kolikom je dugu točno riječ ostaje nepoznato.

– To znaju samo vlasnici tvrtke Illuminatio. Mi o tome ne znamo ništa – rekao je don Gabrić.

Samo 500 metara od Trga
Luksuzni centar, tvrde u tvrtki Energon koja upravlja centrom, još nije zatvorio svoja vrata, grijanje i struja nisu im isključeni.

Direktor Energona Željko Kučiš uvjeren je da će troškove funkcioniranja centra u prijelaznom razdoblju, kako kaže, do prodaje objekta podmiriti upravo Crkva.

– Bojim se one grube birokracije zbog koje bi radnici koji su zaposleni u centru mogli ostati bez posla ako se ova situacija ne riješi. Zato i razmišljamo o tome kako pomoći – kaže don Mijo Gabrić.

U centru, koji može primiti 80-ak zakupaca, otvoreno je samo 30 dućana. Podsjetimo, prije otvaranja centar Cascade najavljivan je kao oaza luksuza udaljena od glavnog zagrebačkog trga samo 500 metara.

Planovi su tada bili posve drukčiji – na pet razina i površini većoj od 8000 četvornih metara planiralo se 60 trgovina s luksuznim restoranima.

Ključne riječi

Komentara 1

PO
poluprovokator
09:53 25.10.2011.

...Illuminatio, Energon, Crkva, Zbor prebendara... Zvuči ko predložak za novi nastavak Davincijevog koda... Griješe- oprosti im!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije