Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muke šefa holdinga

Čović bi ovog ljeta mogao ostati i bez posla i bez stana?

'24.05.2012., Zagreb - Sjednica Gradske skupstine u Starogradskoj vijecnici. Ivo Covic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
16.07.2012.
u 10:10

Nalog za rušenje – Industrogradnja gradila na spornom zemljištu pa zgrada nema građevinsku dozvolu

Ovo ljeto moglo bi biti sve samo ne bezbrižno za prvog čovjeka Zagrebačkog holdinga. Gradska će skupština, kao i Skupština Holdinga, idući tjedan odlučivati o reizboru Ive Čovića na čelno mjesto te megatvrtke, što bi moglo značiti da novi mandat i neće dobiti. Da njegovim mukama tu nije kraj, pokazuje jasno i nalog Ministarstva graditeljstva, prema kojem bi trebao ostati i bez svog stana na Novoj cesti na Trešnjevci.

Odbrojavanje dana

Ivo Čović i još 130 vlasnika stanove su kupili od Industrogradnje u zgradi uglovnici na adresi Nova cesta 120-128 i Zvornička 7-13, bespravno sagrađenoj 1990.-1993. na zemljištu koje nije imovinskopravno riješeno, pa nema ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu.

Stoga je građevinska inspekcija, koja spornu lokaciju proučava još od studenoga 2010., 4. lipnja stanarima izdala rješenja prema kojima u roku 45 dana moraju ukloniti stambeno-poslovnu građevinu: podrum, prizemlje, četiri kata i tavan. Čović i njegovi susjedi u sljedećih bi desetak dana morali napustiti svoje domove i još platiti rušenje. No, Ivo Čović očito ne zna da bi uskoro mogao ostati bez krova nad glavom.

– Ovo mi je prva informacija o rušenju. Nisam bio nekoliko dana u stanu pa je moguće da nisam vidio rješenje, ali ne znam o čemu je riječ – rekao nam je Čović.

Stanari traže krivca

Informaciju o rušenju znaju pak drugi stanari, koji su potvrdili da zaista nemaju vlasničke listove, ali da su stanove pošteno platili te da zgradu ne namjeravaju napustiti niti rušiti.

– Naš upravitelj predao je žalbu na rješenje i očekujemo da će rušenje biti odgođeno te da će započeti pravna procedura jer svi imamo ugovore s investitorom. Treba naći krivca koji je to dopustio, a ne da ispaštamo i plaćamo mi koji smo stanove pošteno platili – kazala je jedna stanarka.

Ako stanari sami ne sruše zgradu, iz Ministarstva upozoravaju da će nakon 30 dana od isteka roka dati nalog nekoj drugoj tvrtki koja će zgradu srušiti uz policijsko osiguranje.

Industrogradnja je već neko vrijeme u financijskim problemima, a zbog poreznog duga od 108 milijuna kuna lani je ponudila državi neboder na Savskoj cesti 66. Stanari spornih zgrada rekli su da ovih dana ipak vode pregovore i s njihovim zastupnikom.

Komentara 30

TO
tom
10:14 16.07.2012.

zagrebački holding je leglo nesposobnosti, kriminala i lijenčina! to je pravo lice SDP-a! katastrofu koju je SDP napravio u holdingu - napravit će sada na čelu s milanovićem u čitavoj državi! tako je to kad narod ne vidi dalje od svog vlastitog nosa!!!

OB
-obrisani-
10:19 16.07.2012.

Tak je to kad nismo sredjena zemlja.... Ilegalno sagradjeno,ja tebi ,ti meni , bez vazecih papira je samo za rusenje... Bilo kuca ili ovakve zgrade... Nek se sad idndustrogradnja pobrine za ljude kojima je stanove prodala i u zamjenu vratiati novac ili legalno gradjene stanove iste vrijednosti...

Avatar stravaxx
stravaxx
10:55 16.07.2012.

jel taj čović iz HDZ-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije