Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
safari u gradu

Cirkus stiže u Zagreb! Atrakcija im je najmlađi klaun u Europi

'24.09.2013., Zagreb - Cirkus Safari nastupat ce na istocnom parkiralistu Zagrebackog velesajma. Petogodisnji klaun Damien jedna je od atrakcija ovog cirkusa.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/4
25.09.2013.
u 09:20

Nemaju divlje životinje, samo konje, krave, magarce i pse,a tu su i njemačka senzacija, kugla smrti, akrobati, žongleri, klaunovi...

Voli nastupati pred velikom publikom. A kada dobije pljesak, ne želi uopće sići s pozornice. Damien je najmlađi klaun u Europi. Ima tek pet godina. Svakog je mjeseca u nekom drugom gradu i državi. Putuje s obitelji. Svi su članovi njemačkog cirkusa Safari koji zbog zakonskih propisa EU nema slonove, majmune, lavove i ostale divlje životinje. Prvi put gostuju u Zagrebu, a veliko će otvaranje biti 27. rujna u 16 sati na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

– Volim nasmijavati ljude. Nekada imitiram i pjevača Michaela Jacksona. On mi je najdraži – otkrio je razigrani petogodišnjak.

Cirkus djeluje više od sto godina i imaju dvadesetak zaposlenika, od kojih je najveća zvijezda upravo – klaun Damien.

– Naša je senzacija i takozvana kugla smrti u kojoj se voze tri motociklista iz Bugarske: Nedko i Ivan Dinev Ivanov te Veselin Lesev. Imamo izvrsne akrobate, žonglere i trapeziste, a od životinja konje, krave, magarce, pse i patke – kazao je voditelj cirkusa 73-godišnji Alberto Donnert koji je i sam bio akrobat dok nije, ističe, pao sa 40 metara i ozlijedio kralježnicu.

Poštujući zakonske propise RH, u Zagreb nisu doveli svoje ljame i deve koje su također dio njihova nastupa. Predstave će biti svaki dan do 3. studenog u 16 i 20 sati, a nedjeljom u 11, 16 i 20 sati. Cijene su od 60 do 100 kuna, ovisno o tome želite li sjediti u loži i imate li djecu. Srijedom će biti veliki obiteljski dan i ulaz za 50 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije