Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Čamci ponovno plove Maksimirom

maksimir
Boris Šćitar/PIXSELL
25.05.2010.
u 15:19

Đuro Deželić, tadašnji gradski senator, 1892. godine u “promet” je pustio mali parobrod dug osam metara koji je postao velika atrakcija.

- Vožnje čamcima ponovno smo pokrenuli razmislivši kako bismo mogli jezero ponovno integrirati i oživjeti - rekla je Davorka Maljković, direktorica Zoološkog vrta u sklopu kojeg se nalazi i prvo jezero na kojem su se do sredine 50-ih godina zaljubljivale generacije Zagrepčana.

Dobra stara vremena

- Kao klinac vozio sam se po ovom jezeru, no kasnije je taj običaj jednostavno nestao - ustvrdio je Zvonimir Milčec, književnik koji nam je priznao kako ga mnoge lijepe uspomene vežu za ovo jezero te pohvalio trud Zoološkog vrta koji ulaže velike napore kako bi se revitaliziralo prvo jezero.

Prva plovidba datira više od stotinu godina unazad. Đuro Deželić, tadašnji gradski senator, 1892. godine u “promet” je pustio mali parobrod dug osam metara koji je postao velika atrakcija i nezaobilazan turistički sadržaj grada. A mnogi su u Zagreb dolazili upravo kako bi uživali plovidbom uzduž maksimirske šume.

Dostupno svima

Vožnja čamcima organizirat će se od petka do ponedjeljka, a cijena je za djecu do deset godina pet, a za odrasle deset kuna, uz ulaznicu za Zoološki vrt.

Ključne riječi

Komentara 6

AG
Agramer198
16:15 25.05.2010.

aaaa špica! idem :)

DE
detour
17:17 25.05.2010.

najvecu stetu marsimirskom perivoju ucinio je zoo koji svojom lokacijom zauzima najvredniji dio perivoja i sve otoke. zoo je i inace nuzno preseliti na bolju i vecu lokaciju, a sto trazi i sama uprava zoo-a, a prostor na kojem je bio zoo (ponovo) otvorit parku.

DO
doktorica
18:20 25.05.2010.

Pohvalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije