Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na prvoj crti

Branitelji su uvijek na raspolaganju za pomoć drugima

branitelji
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
16.01.2013.
u 16:00

– Iako me zdravlje ne služi najbolje, koljena su mi ranjena u ratu, ipak me drži volja za pomoć drugima. Bolje napraviti ovako humanu stvar nego doma sjediti pred televizorom – kazao je 63-godišnji Milan

Snježni kaos koji je u ponedjeljak “progutao” grad, stvorio je gromade koje su jučer stvarale probleme pješacima u prometu. Sudeći po prizorima diljem grada, tek neznatan broj građana uzeo je lopate u ruke i čistio ispred svojih domova.

No, čini se da uvijek ima netko tko će preuzeti inicijativu.

– Branitelji su uvijek na raspolaganju za pomoć drugima. Pa, nećemo čekati da netko polomi noge – kazali su članovi zagrebačke Hvidre, koji su jučer obišli stotinjak lokacija u gradu kako bi očistili snijeg i sugrađanima omogućili nesmetano kretanje.

Za djecu i starije

Čistili su većinom prilaze ispred vrtića, škola i domova za starije i nemoćne.

Susreli smo ih ispred Osnovne škole Bartola Kašića na Jarunu.

– U ponedjeljak smo čistili cijeli dan po onoj mećavi, sve do 23 sata. Ruke me bole, ali ne dam se. Dok još imam snage, pomoći ću – poručio je predsjednik udruge Mirko Ljubičić. 

Njegov kolega, umirovljeni branitelj i ratni invalid Milan Vedriš bez razmišljanja se, kaže, priključio akciji.

– Iako me zdravlje ne služi najbolje, koljena su mi ranjena u ratu, ipak me drži volja za pomoć drugima. Bolje napraviti ovako humanu stvar nego doma sjediti pred televizorom – kazao je 63-godišnji Milan.

Po desetak ljudi jučer je bilo raspoređeno u pedeset ekipa Hvidre. Dobrovoljno su uzeli lopate u ruke i po cijelom gradu čistili područja zatrpana snijegom.

– Složna smo ekipa i radit ćemo dokle god možemo. Imam troje djece i to mi je bila dodatna motivacija da se priključim ovoj akciji te svojim rukama očistim prilaze školama. Djeci i starijima treba pomoći – istaknuo je 46-godišnji Đure Pavlović.

Manje kritike, više rada

Branitelji smatraju kako bi se ovakvoj humanitarnoj akciji trebali priključiti i ostali sugrađani.

– Neki bi trebali manje kritizirati, a više raditi. Najlakše je komentirati da nešto ne valja – poručili su s lopatom u ruci.

Osim branitelja, Pavle Kalinić, šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, jučer je dodatno mobilizirao dobrovoljce civilne zaštite, dobrovoljne vatrogasce i službenike gradskih ureda Grada Zagreba za čišćenje snijega, a podignuta su bila i zapovjedništva civilne zaštite gradskih četvrti.

Komentara 13

ME
Medici
16:11 16.01.2013.

Bravo. Svaka čast. Kada vidim ove ljude znam da ima još nade i da nije sve izgubljeno. Mislim da se hrvatski narod ponovno budi. Hvala Bogu. Hvala.

DE
Dever
16:53 16.01.2013.

Da da branitelje treba zvat ako je ici u rat,i kad treba ulice od snijega cisti.A ako to netreba onda ih se zaboravit.Po meni je u redu da se pozove studente ali branitelje ne.Jedino javno pozvat ko god moze da dojde pomoc grad cistit nek dojde onda nije bitno tko je dosao.Hvala nasim hrabrim braniteljima oni vole svoju domovinu i svoj narod i nikad im nije tesko.Pozdrav nasim braniteljima.

VA
Valerija007
16:53 16.01.2013.

Molim čitatelje portala da ne lažu u anketi. Jer kad bi se samo 10% izvlačilo, zagrebački bi pločnici bili čisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije