Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plati ili se ruši

Branitelji će dobiti još 10 posto popusta za legalizaciju

bager,rušenje,portal
Goran Jakuš/PIXSELL
06.03.2013.
u 09:49

Svi koji su od 1968. gradili ili dograđivali objekte moraju predati zahtjev do 30. lipnja, u suprotnome kazne su od 500 do tisuću eura

Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je na tribini o legalizaciji bespravnih objekata u Mikulićima građanima obećao još niže troškove legalizacije, najavivši da će na Skupštini zatražiti za branitelje dodatnih 10 posto popusta na komunalni doprinos po kubiku, ali da se niže cijene doprinosa odnose i na kuće i od 500 kubika.

Ponovio je da svi koji su od 1968. gradili ili dograđivali objekte moraju predati zahtjev do 30. lipnja, u suprotnome kazne su od 500 do tisuću eura.

– Svi koji prema cenzusu ne plaćaju javni prijevoz bit će oslobođeni komunalnog doprinosa, no moraju taj status dokazati, rekao je Bandić, a na pitanje zašto opet moraju plaćati legalizaciju kad su plaćali samodoprinose u bivšoj državi, izjavio je da predaju papire kojima dokazuju samodoprinos pa će im se to odbiti od naknade za legalizaciju.

>>U Zagrebu 17.000 bespravnih – imamo odgovore za legalizaciju

Komentara 3

DR
drvodjelja
10:56 06.03.2013.

Branitelji imaju mirovine kakve prosječan građanin neće nikada imati,imaju besplatne zdžbenike za djecu,besplatne parkinge,dobili su dionice ,kupili su aute bez poreza, podobijali stanove i prazne srpske kuće,djeca im se preko reda upisuju na fakultete....Jesu li se oni borili za ravnopravno društvo ili za svoje društvo ?Netko je radio 20 godina i skupljao novac da krene u gradnju kuće i sada traži građevinsku dozvolu po zakonu,on je kažnjen jer mora platiti punu cijenu. Kako se neki branitelj uopće usudio graditi nešto bez dozvole svoje nove države za koju je krvario ? Uz takve mirovine,sasvim je u redu da plate PUNU CIJENU kao i netko tko sada ide graditi i traži dozvolu !

PO
porezni.obveznik
18:17 06.03.2013.

najbolje bi bilo da mi koji smo posteno platili gradjevinska zemljista i sve dozvole jos i platimo svim ilegalcima da se legaliziraju. Npr. vlasnici legalnih gradjevina uplacuju u neki fond 100 kn po metru kubicnom koji imaju u vlasnistvu, od cega ce se financirati legalizacija i jos pokloniti po 10000 kn svima koji su gradili bespravno i rugali se postenima. Bravo, Milane, tako ti i saka ovih sto rade placaju javni prijevoz svima onima cije glasove kupujes nasim novcem.

VI
vilica
21:03 06.03.2013.

A mi kaj smo sve platili i nismo gradili dok papiri nisu bili po zakonu smo dežurne budale???? Čekaš 5 godina za 2 sobe na svom zemljištu nadogradit i platiš ko svetog Petra kajganu i sad ispadneš vol koji poštuje zakon. A ovi kaj su gradili gdje su htjeli i kolko su htjeli (Rojs) po cijelom našem ubogom Zagrebu su sad ispali face!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije